2024. augusztus 24. Bertalan
Az Anyukám mondta lett a legjobb vidéki étterem
hvg.hu
|
2015. november 24. 11:00
|
frissítve: 2015. november 25. 17:26
Kiderült, kik a legjobbak – megvan az év étterme, konyhafőnöke, borászata. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. Az év étterme a budapesti Alabárdos lett, az év vidéki étterme az Anyukám mondta, az év borászata a Heimann. Mutatjuk a többi díjazottat is.

     A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványt, amelyet az idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta) kapott meg.

Az MGE ugyancsak az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adta át a nemrég zárult II. Czifray-versenykurzus győzteseinek is a díjakat. A kurzus igen nagy kihívás, egyben bizonyítási lehetőség a versenyzőknek, hiszen a megmérettetés két éven keresztül tart. Ennek során több mint egy tucat feladatot oldanak meg. Az egyes feladatok vagy egy híres ételhez, vagy bizonyos technológiához, illetve jellegzetes alapanyaghoz kapcsolódnak.

A nyertesek:

1. helyezett: Daniel O’Shea (Alabárdos)
2. helyezett: Horváth Ákos (Lou-Lou )
3. helyezett: Szűcs Zoltán (Salon )

A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát.

anyukam-mondta.jpg

Fotó: Stiller Ákos

A 2016-os év étterme: Alabárdos 

Az év borászata : Heimann Családi Birtok

Az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel)

Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.

Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar

Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub

A vidék étterme: Anyukám mondta (Encs)

Az Alternatív vendéglátás elismerést a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat