2021. szeptember 26. Jusztina
Az idei kitüntetettek névsora
minap.hu
|
2015. május 11. 12:11
|
frissítve: 2015. május 12. 17:21
Számos díjat és kitüntető címet osztottak ki Miskolc város napján az ünnepi közgyűlésen. A kitüntetettek névsorát és a róluk készült filmet mutatjuk be.

Pro Urbe címet kapott Lehóczki László több éves önzetlen, lelkiismeretes munkájáért, melyet önkéntes és karitatív módon végzett mentési és felderítési területen.

Lehóczki László

Pro Urbe címet kapott Mándy András Pál a közösségért, a bányászatért és a bányászhagyományok ápolásáért végzett munkájáért.

Mándy András Pál

Pro Urbe címet kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportja a hátrányos helyzetű és leszakadó rétegek felkarolása, támogatása, segítése terén végzett sokoldalú és fáradhatatlan tevékenységéért.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportja

Pro Urbe címet kapott a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány a mozgássérült emberek rehabilitációját elősegítő tevékenysége, valamint a város kulturális életében meghatározó szerepet betöltő alkotók, közösségek elismerésére alapított díja kapcsán.

Miskolci Múzsa Díj Alapítvány

Gálffy Ignác életmű díjat kapott Farkas József, a Miskolci Egyetem nyugállományú professzora tudományos és közéleti tevékenysége révén.

Farkas József

Herman Ottó-díjat kapott Kékesi Tamás kiemelkedő szakmai, tudományos és oktatói tevékenysége elismeréséül.

Kékesi Tamás

Szemere Bertalan közéleti díjat kapott Joósz Gábor egész életét végigkísérő közéleti tevékenységéért.

Joósz Gábor

Szabó Lőrinc-díjat kapott Györgyei Géza több évtizedes, színvonalas irodalmi tevékenységéért.

Györgyei Géza

Kondor Béla képzőművészeti díjat kapott Jurecskó László, több évtizede meghatározó szereplője és formálója Miskolc képzőművészeti életének.

Jurecskó László

Reményi Ede zenei díjat kapott Hrabovszky Sándorné magas szintű zenészi, zeneoktatói tevékenységéért.

Hrabovszky Sándorné

Déryné színházi díjat kapott Füsti Molnár Ágota, aki művészeti tevékenységével és több évtizedes szakmai munkájával hozzájárult a Miskolci Nemzeti Színház sikereihez.

Füsti Molnár Ágota

Város Építészeti Alkotói díjat kapott a diósgyőri vár rekonstrukcióját végző építész és belső építész kollektíva, közöttük Csépfalvay Gyula, Szekér György, Ferencz István, Hidasnémeti János és Botos Judit, kultúrtörténeti jelentőségű munkájáért.

A diósgyőri vár rekonstrukcióját végző építész és belső építész kollektíva

Bizony Ákos kitüntető jogi díjat kapott Görömbey István midig az embereket szolgáló, a jót és az igazságot, a polgári tisztességet érvényre juttató tevékenységéért.

Görömbey István

Benkő Sámuel-díjat kapott Lakatos Zoltán a foglalkozás-egészségügy, a prevenció, a szenvedélybetegek gyógyítása, az egészségnevelő tevékenység területén végzett munkájáért.

Lakatos Zoltán

Benkő Sámuel-díjat kapott Offenbecker Józsefné a szociális és az idősügy terén végzett magas szintű szakmai és vezető tevékenységéért.

Offenbecker Józsefné

Pedagógiai díjat kapott Hoskó Bertalanné több évtizedes pedagógusi, oktatásvezetői, oktatásszakértői tevékenységéért.

Hoskó Bertalanné

Pedagógiai díjat kapott Schmidtné Törő Ágnes iskolája ügyei iránt tanúsított végtelen odaadása, időt nem kímélő törődése, kisugárzó nevelő tevékenysége kapcsán.

Schmidtné Törő Ágnes

Pedagógiai díjat kapott Kegyes Jenő több évtizedes pedagógusi, oktatásvezetői tevékenysége elismeréseként.

Kegyes Jenő

„Miskolc Város Turizmusáért” díjat kapott Mészáros László a színvonalas szolgáltatás, a vendéglátás és a turizmus terén végzett tevékenységéért, a gazdasági, kereskedelmi és turisztikai fejlődés elkötelezett támogatásáért.

Mészáros László

Az „Év sportolója” díjat kapta Dubei Debóra a női kosárlabda sport terén elért eredményeiért.

Dubei Debóra

Az „Év sportolója” díjat kapta Kiss Attila a hosszútávúszás terén elért sporteredményei elismeréseként.

Kiss Attila

Az „Év sportolója” díjat kapta a Miskolci Jegesmedvék Sportegyesület fergeteges győzelmi sorozatáért, a magyar bajnoki cím megszerzéséért, és azért, mert megnyerték a Mol Ligát és a Magyar Kupát.

Miskolci Jegesmedvék Sportegyesület

„Miskolc város sportjáért” díjat kapta Veréb György magyar labdarúgó, kapusedző sportpályafutásáért, Miskolchoz való ragaszkodásáért, hűségéért.

Veréb György

A „Civilek támogatásáért” díjat kapta a Mento Környezetkultúra Kft. a civilek tevékenységét segítő munkássága elismeréseként.

Mento Környezetkultúra Kft.

„Az év civil szervezete” díjat kapta az Észak-Keleti Átjáró Egyesület a városi identitás vizsgálata, a helytörténeti kutatások, és az ezek eredményeit bemutató kiállítások, kiadványok, rendezvények szervezése terén végzett tevékenységéért.

Észak-Keleti Átjáró Egyesület

Pro Minoritate díjat kapott a RUKISÖSZ Közhasznú Egyesület, mely példaértékű tevékenységet végez a ruszin nyelv és kultúra ápolásában, a város más nemzetiségi szervezeteivel való jó együttműködés építésében és a kuruc hagyományok ápolásában.

RUKISÖSZ Közhasznú Egyesület

Nívódíjat kapott Kiss Anita és Maródi Attila párosa, a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola néptánc-pedagógusai és a Szinvavölgyi Néptáncműhely szakmai vezetői, akiknek munkájához mindkét területen jelentős, országos eredmények kapcsolódnak.

Kiss Anita és Maródi Attila

Nívódíjat kapott a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, szakmai kollektívája ugyanis egy súlyos égési sérüléseket szenvedett kislány megmentése érdekében kimagasló, összehangolt gyógyító munkát végzett.

Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Nívódíjat kapott Buri Jenő az igényes cigányzene tolmácsolásáért.

Buri Jenő

Nívódíjat kapott a Reflex Zenekar 40 éves zenei pályafutásáért.

Reflex Zenekar

Nívódíjat kapott a Búza téri görög katolikus templom rekonstrukciós terveit elkészítő kollektíva, közöttük Eperjesi Szabolcs, Kiss Attila és Seres Tamás, kreatív munkájuk minőségéért.

A Búza téri görög katolikus templom rekonstrukciós terveit elkészítő kollektíva

Nívódíjat kapott Tomiszláv Szivics, a Diósgyőri FC Kft. vezető edzője kiemelkedő, sikeres sportedzői munkájáért.

Tomiszláv Szivics

Nívódíjat kapott a Rádió M Kft. friss, érdekes és naprakész munkájáért.

Rádió M Kft.

Nívódíjat kapott a Zip's Kft. nívós vendéglátói tevékenységéért és Miskolc pozitív képének formálásában betöltött szerepéért.

Zip's Kft.

A B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentpáli István Kamarai Díját kapta Bódi László, a Halbo mce Zrt. vezérigazgatója teljesítményéért.

Bódi László

Geofil Díjat kapott Wanek Ferenc erdélyi magyar geológus, egyetemi adjunktus, tudománytörténész munkásságáért.

Wanek Ferenc
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat