2024. február 24. Mátyás
„Az idő talán nekünk dolgozik majd” – A Videotonnal játszik a DVTK
minap.hu
|
2019. február 08. 12:03
|
frissítve: 2019. február 10. 17:47
A vezetőedző és a játékosok is tisztában vannak vele, hogy a DVTK nagyon kemény csata elé néz, ám okos és összeszedett játékkal esélyt látnak rá, hogy hozzák a mérkőzést, ennek fényében készültek a szombati meccsre. A csapat már ma útra kel Székesfehérvárra.

dvtk_sajtotaj_190208ml_6.jpg

fotó: Mocsári László

Szombat délután 17 órakor a DVTK a MOL Vidi FC ellen játsza az OTP Bank Liga következő fordulóját a MOL Arénában. Történelmi pillanat lesz, hiszen most fognak először vendégként pályára lépni az új székesfehérvári stadionban. A DVTK az elmúlt hat mérkőzése óta veretlen, szombaton pedig kiderül, hogy továbbra is tart-e ez a széria.

Fernando Fernández a mérkőzést felvezető pénteki sajtótájékoztatón elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a papírforma alapján a Videoton a mérkőzés esélyese, de – nyomatékosította a vezetőedző – ez csupán papírforma. – A Videoton az ország egyik legerősebb csapata, nagyon nehéz meccsre számítunk. A tabellán jelenleg második helyet foglalják el, a Ferencváros mögött, őket próbálják befogni. Jelenleg 8 pont a lemaradásuk és több pontot nem veszíthetnek. Talán ez lehet majd az egyik előnyünk, hiszen ez hatalmas feszültséget kelthet bennük a mérkőzés alatt, és ezt a javunkra fordíthatjuk. Természetesen azért utazunk, hogy megpróbáljuk megszerezni a három pontot – tette hozzá a szakember.

dvtk_sajtotaj_190208ml_3.jpg

Fernández szerint egyértelműen a Diósgyőr mellett szólhat, hogy a bajnokság ezen szakaszában találkoznak a Videotonnal. Rengetegszer előfordul ugyanis, hogy nagy csapatok nehezen indulnak a bajnokság kezdetén vagy nehézkesen veszik fel a fonalat. Láthattuk, hogy a Puskás Akadémia ellen vereséget szenvedtek. Ugyanakkor veszélyt is jelenthet, hogy a Ferencváros üldözésében tudják, hogy nem hibázhatnak. A DVTK mellett szól az is, hogy az elmúlt 6 mérkőzésen folyamatosan pontot tudtak szerezni a piros-fehérek, és hogy várhatóan rengeteg szurkoló kíséri el majd a csapatot Fehérvárra.

dvtk_sajtotaj_190208ml_1.jpg

–Ha a Vidi és a Fradi ellen játszol Magyaroroszágon, akkor három összetevője van annak, hogy nyerni tudj. Elsősőrban az kell, hogy az ellenfélnek egy kicsit gyengébb napja legyen. Mindenképpen nagyon fontos aztán, hogy a helyzeteinket gólra tudjuk váltani. Harmadsorban pedig kell egy kis szerencse is – mutatott rá Fernando.

Elmondta továbbá, hogy a Videotonnak sok jó támadója van, a széleket is jól használják. Ráadásul nőttek a variációs lehetőségeik: Elek Ákos és Futács Márkó személyében két magyar válogatott játékost tudtak igazolni, ezzel méginkább jól dolgozhat az ottani edző. – Fontos, hogy egy ilyen csapat ellen okosan és intelligensen futballozzunk, a labdabirtoklás fontos lesz. És az idő is nekünk dolgozhat, ha jól használjuk ki. A Vidi a pontokért, mi pedig a kiesés ellen küzdünk. Minden bizonnyal egy remek mérkőzés elé nézünk – zárta gondolatait a vezetőedző.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat