2019. március 23. Emőke
„Az igazi világ a kábítószeren kívül van” – Lézerharccal zárult a „Legyen eszed” program
Muntyán Bernadett
|
2018. június 04. 17:43
|
frissítve: 2018. június 06. 14:24
Tanévzáró rendezvényéhez érkezett a Miskolc önkormányzata által szervezett „Legyen eszed” elnevezésű, ifjúságfejlesztő és bűnmegelőzési programsorozat. Ennek keretében, az eddigi programokon legaktívabb iskolák diákjai lézerharc-bajnokságon vehettek részt hétfőn délután az Aranykorona Hotel és Étteremben.

Immáron a harmadik szezonja zárult le a „Legyen eszed” programsorozatnak. Hétfőn délután az Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnázium és Szakkollégium, a Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium és a Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai küzdhettek meg egymással az önkormányzat  jutalomjátékán: a házi lézerharc bajnokságon.

legyen_eszed_zaronap_20180604_vcs_12.jpg

Ez egy kábítószer-ellenes projektnek indult, de három év alatt komplex ifjúságfejlesztési programmá nőtte ki magát – mondta el köszöntőjében Kiss János alpolgármester. Mint fogalmazott, először csak az volt a cél, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a kábítószer veszélyeire, de aztán úgy gondolták, ez önmagában nem elég: rájöttek, hogy inkább alternatívát kell kínálni számukra. – Meg akarjuk nekik mutatni, hogy az igazi világ a kábítószeren kívül van. Ezt úgy tudjuk számukra a legjobban bemutatni, ha szórakoztató és egyben tanulságos programokat szervezünk - hangoztatta Kiss János.

legyen_eszed_zaronap_20180604_vcs_03.jpg

Elmehettek például színházi főpróbára, beszélgethettek a darab rendezőjével, idén pedig az új DVTK stadiont is megnézhették. – Valamennyi programmal az volt a cél, hogy egyfajta lelki kapcsolatba kerüljenek valamivel, ami érték. Legyen kultúra, sport, vagy akár tudomány: lényeg, hogy a fiatalok megértsék és megérezzék: okosan is el lehet tölteni a szabadidejüket - zárta beszédét az alpolgármester.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat