2021. január 28. Károly, Karola
Az iskola megy a diákokhoz!
minap.hu
|
2014. szeptember 01. 20:04
|
frissítve: 2014. szeptember 03. 09:26
Elérkezett a szeptember, így minden iskolában tanévnyitókat rendeznek. Nincs ez másként a digitális középiskolában sem – az évnyitónak a Földes Ferenc Gimnázium adott otthont, hétfőn.

Közel háromszázan tanulnak hétfőtől a digitális középiskolában – mindezt négy évfolyamon teszik, azokat a hagyományos tantárgyakat érintve, amelyeket egy nappali tagozaton tanuló diák is tanul nap mint nap.

A digitális középiskola a felnőttképzés egyik sajátos, országosan is egyedülálló formája, ami nem csupán eredményes, hanem emellett igen népszerű is. A digitális középiskola hetedik tanévét nyitották meg hétfőn délután, a Földes Ferenc Gimnáziumban.

Fazekas Róbert, a gimnázium igazgatóhelyettese, a digitális középiskola tantárgygondozója, történelem-társadalomismeret tanára elmondta, leginkább szájról szájra terjed az iskola híre, a közkedveltség legfőbb oka pedig talán a rendkívüli rugalmasság.

digitalis_evnyito_140901ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

– Ebben a képzési formában, amely az országban egyedülálló, nem a diákok érkeznek az iskolába, hanem az iskola megy hozzájuk. Vannak természetesen időnként személyes konzultációk is, illetve a negyedik év végén középszintű érettségi, de a képzésben minden diák otthon, saját kényelmében, online tud tanulni. Vannak modulok, melyeket vizsgák követnek, ezzel segítjük az érettségihez közeledve a tanulókat – ismertette az iskola előnyeit, működésének részleteit Fazekas Róbert.

A program, a képzési forma ötletgazdája, Balla László, az Innocenter Nonprofit Kft. igazgatója örömét fejezte ki, hogy a rendszer ilyen sikerrel működik évek óta. Kiemelte, hogy a számítógépes ismeret is elengedhetetlen ma már a munkaerőpiacon, s a digitális középiskolában ezt a tudást is megszerezhetik a diákok. Az igazgató idén is meghirdette azt a tanulmányi versenyt, melynek keretében az év végén a legjobbat jutalmazza az üzemeltető cég.

Szemderné Veréb Zsuzsanna már végzős a digitális középiskolában. Elmondta, nagyon sok élményt, kapcsolatot, s mindenekelőtt rengeteg tudást kapott az elmúlt négy év alatt.

– A kommunikációban is sokat változtam. Az érettségit nem tartják olyan fontosnak, de másképp látom már az embereket, s egészen másképp közeledek az életemhez. Nagyon örülök, hogy éltem a lehetőséggel – hangsúlyozta.

digitalis_evnyito_140901ml_2.jpg

Vékony-Fekete Szicília pedig most kezdi a digitális középiskolát. Reményét fejezte ki, hogy sokat fog tanulni a következő években, mert véleménye szerint sosem késő elkezdeni a tanulást.

– Azért jelentkeztem, mert szeretnék leérettségizni. Tovább tanulni és munkához jutni sem lehet érettségi nélkül. Szerintem ugyanazt fogjuk tanulni, mint azok a diákok, akik az iskolapadba ülnek. Az életben a nyelvtudás is egyre fontosabb, remélem nyelveket is fogunk tanulni. Izgatottan várom, milyen lesz – fűzte hozzá.

A digitális középiskolában is „becsengettek” tehát. A tanulók kedvét pedig már nem szegheti eső, szikrázó napsütés, kánikula, vagy éppen hószünet – a digitális középiskola továbbra is házhoz megy.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat