2019. április 20. Tivadar
Az Operafesztivál és a CineFest a miskolci értékek között
minap.hu
|
2018. december 07. 22:48
|
frissítve: 2018. december 09. 21:13
A Bartók Plusz Operafesztivál és a Jameson CineFest került fel a miskolci települési értékek közé az újjáalakult Miskolci Települési Értéktár Bizottság döntése alapján.

erektar_ules_181207_ja_4.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A két nemzetközi hírű, évtizedes hagyományokra visszatekintő miskolci fesztivál ezentúl a kulturális örökségek között szerepel a Miskolci Települési Értéktárban, melyekkel a miskolci lista 45-re bővült. A Bartók Plusz Operafesztivál Értéktárba kerülését többek között a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Állami Operaház, a CineFest Értéktárba kerülését többek között a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., valamint  Tímár Péter filmrendező támogatta.

A Miskolci Települési Értéktárban szereplő 45 elem közül 37 része a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárnak, a Barlangfürdő pedig 2016-tól a Magyar Értéktárban is szerepel.

erektar_ules_181207_ja_7.jpg

Az újjáalakult Miskolci Települési Értéktár Bizottság elnöke Kiss János alpolgármester. A Bizottság tagjai pedig Erdeiné Gadó Helga, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Főosztályának vezetője és a terület polgármesteri biztosa, Scheitzner Beáta, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője, Kis József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár igazgatója, Rakaczki Zoltán, Miskolc Megyei Jogú Város sportért felelős polgármesteri biztosa, Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Papp Ferenc, Miskolc Megyei Jogú Város kulturális főreferense, valamint Molnár Péter önkormányzati képviselő, Miskolci Megyei Jogú Város Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat