2024. június 24. Iván
Biztonsági riasztás a Vatikánban - drónnal fényképeztek az izraeliek
MTI
|
2015. december 27. 14:00
|
frissítve: 2015. december 28. 17:03
Két izraeli állampolgárt vettek őrizetbe a Vatikánnal szomszédos római Angyalvárnál az olasz biztonsági erők vasárnap, mivel drónnal fényképeztek. Pár perc alatt a helyszínen voltak a terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság (Digos) egységei és az olasz légvédelem is készültségbe lépett.

Az olasz rendőrség járőrei lettek figyelmesek az Angyalvárnál felszálló fekete színű tárgyra. Mint kiderült, magasból való fényképezéshez használt drónról volt szó. Az ezt használó két izraelit őrizetbe vették. Az Interpol és az Europol nyilvántartásán keresztül azonnal ellenőrizték őket és az olasz hatóságok értesítették Izrael római nagykövetségét is. A tájékoztatás szerint büntetlen előéletű turistákról van szó, akik amatőr felvételeket készítettek.

A párizsi terrorista merényleteket követően és a szentév december elejei kezdete óta Róma belvárosa és a Vatikán feletti légteret lezárták. Ezért tilos a drónok használata is. Ahogyan Franco Gabrielli római prefektus fogalmazott korábbi sajtótájékoztatóján, bármilyen azonosítatlan tárgyat észlelnek a római légtérben, azonnal életbe lép a légvédelmi készültség és szükség esetén megsemmisítik a tárgyat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat