2019. március 23. Emőke
„Biztos munkahelyek várják önöket” – Szakmájuk kiváló tanulóit ünnepelték
Kujan István
|
2018. június 04. 13:56
|
frissítve: 2018. június 06. 10:39
Megyénk 31 középfokú szakiskolájának 85 végzős diákja vehette át idén a BOKIK elismerő okleveleit hétfőn a Vigadó Étteremben. A rendezvényen Bihall Tamás elnök úgy fogalmazott: a jövő egyre fényesebb lesz a szakmát tanuló fiatalok számára, egyre inkább úgy érezhetik, hogy kiemelkedő lehetőségekkel rendelkeznek szakmájukban. Kriza Ákos polgármester pedig rámutatott: biztos munkahelyek várják a fiatalokat Miskolcon és a megyében.

Az elismerő oklevelek ünnepélyes átadásán elhangzott, a magyar gazdaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a munkaerőpiacra belépő pályakezdő szakemberek kitűnő gyakorlati felkészültséggel rendelkezzenek. A kamara ismeri és méltányolja a szakképző intézmények és a fenntartók azon erőfeszítését, amit a magas színvonalú szakmai képzés, illetve a tanulók személyiségformálása érdekében tesznek.

– Nagyot kell álmodni az előre lépéshez, de ez nem elég: tenni is kell ezért – húzta alá köszöntőjében a BOKIK alelnöke a diákokhoz szólva. Kovács Attila hozzátette rögtön: az elismerésben részesülő tanulók így is cselekedtek, páratlan teljesítményt nyújtottak. – A feladatotok azonban itt nem ért véget; egy új fejezet kezdődik az életetekben: a vállalkozások, cégek tárt kapukkal várnak titeket. Ne feledjétek azonban: a sikerhez folyamatosan tanulni kell, mindig tartsátok fenn a szakmai kíváncsiságotokat – intette óva a diákokat Kovács Attila.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_5.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a hagyományokhoz hűen idén is megrendezte a szakmában kiváló eredményt elért végzős tanulók köszöntését. Bihall Tamás elnök hangoztatta: Miskolc és a megye gazdasága töretlenül fejlődik az utóbbi években, és óriási igény van a megfelelően képzett szakemberekre; szerepük felértékelődött.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_1.jpg

– A jövedelmi viszonyok is jelentősen emelkednek, az itt kapható bérek gyakran versenyképesek akár a nyugat-európaiakkal is – emelte ki.

Az elnök végül azzal zárta, hogy szeretnék, ha a jövő egyre fényesebb lenne a szakmát tanuló fiatalok számára, egyre inkább úgy éreznék, hogy kiemelkedő lehetőségekkel rendelkeznek szakmájukban. Ezért folytatják a pályaorientációt és a szakképzés fejlesztését, de erősítik a vállalatok bevonását is a képzési folyamatokba.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_13.jpg

A rendezvényen köszöntőt mondott Miskolc polgármestere is. Kriza Ákos ismertette, 10 évvel ezelőtt még 12 százalék fölötti munkanélküliséggel küzdött a megyeszékhely, de a közösség szívós munkájának köszönhetően ez a mutató mára 5 százalék alá csökkent.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_16.jpg

– Biztos munkahelyek várják önöket, sőt: a munkaadók egymásra licitálnak majd az önök alkalmazásáért, szaktudásukért – hangsúlyozta a városvezető. – Miskolcon arra törekszünk, hogy a magas hozzáadott értékű szakmákat támogassuk. Ez ad a városnak és a régiónak biztos jövőképet.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_23.jpg

Az ünnepi alkalmon a Destination Drum Group, a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolának a Mentor Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskolában működő, nagy sikerű dob együttese adott műsort.

bokik_kivalo_diakok_180604ml_30.jpg

Az elismerő okleveleket átvevő fiatalok névsorát ITT tekintheti meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat