2020. február 26. Edina
A börtönben is készülnek az ünnepre
minap.hu
|
2014. december 22. 17:30
|
frissítve: 2014. december 24. 07:01
Ötödik alkalommal szervezték meg idén a börtönlakók karácsonyát a Fazekas utcai Intézetben. A közelgő ünnep alkalmából, hétfőn zenés, verses műsorral kedveskedtek a bentlakók szeretteiknek, akik egy rövid időre beszélgethettek is fogvatartott családtagjaikkal.

fazekas_u_borton_141222ml_01.jpg

Nemcsak a feldíszített tereken és a bevásárlóközpontokban érezni tehát, hogy mindjárt itt a karácsony, a börtönökben is készülnek az ünnepre. A miskolci Büntetés-Végrehajtási Intézetben a fogvatartottak már évek óta műsort adnak hozzátartozóiknak.

A rendezvényt idén Lipták Pál görög-katolikus lelkész beszéde nyitotta meg, aki szerint az elítéltek erőt meríthetnek a karácsonyi útmutatásból, hogy jó irányba haladjanak, úgy érjék el céljaikat.

borton_karacsony_141222ml_08.jpg

Ezt követően elkezdődött az előadás, versekkel, ünnepi hangulatú furulyaszóval. A szereplők egy a Mikulás házában játszódó jelentet adtak elő. A fellépők rabok, a nézők a hozzátartozóik voltak.

A gyerekek ajándékcsomagot kaptak, a fogvatartottaknak bizonyára az volt az igazi ajándék, hogy találkozhattak hozzátartozóikkal.

borton_karacsony_141222ml_06.jpg

Joó László bv. ezredes Intézetparancsnok elmondása szerint a karácsony a legnehezebb időszak a börtön falain belül, ezt szeretnék valamennyire megkönnyíteni. Az ünnepségen azok a rabok vehettek részt, akik példás magaviseletet tanúsítottak és dolgoznak. Célja az ünnepségnek, hogy megérintsék a fogvatartottakat a gondolattal: legközelebb már ne itt kerüljön erre sor, ne a börtönben kelljen ünnepelniük a karácsonyt, hanem a szokásos, normális módon, a családi otthonban.

borton_karacsony_141222ml_09.jpg

Fotó: Mocsári L.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat