2019. március 20. Klaudia
Bozótvágó késsel támadt a rendőrökre, négy évet kapott
minap.hu
|
2018. augusztus 09. 12:58
|
frissítve: 2018. augusztus 10. 13:17
Szerdán állították a Szerencsi Járásbíróság elé azt a vádlottat, aki bozótvágó késsel támadt az intézkedő rendőrökre Megyaszón. A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, a vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélte.

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei július 25-én délelőtt a vádlott élettársával szemben a kutyatartás szabályainak megszegése miatt intézkedtek, amikor az ittas állapotban lévő vádlott felszólította a rendőröket, hogy távozzanak, egyébként „nem mennek el élve”.

A járőrök az intézkedést tovább folytatták, mire a vádlott egy 42 cm pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához és azt a magasba emelve, gyors léptekkel az egyik rendőr felé indult, miközben azzal fenyegette, hogy levágja a fejét. A sértett rendőr gumibottal a vádlott kést tartó kezére ütött, a vádlott a kést elejtette, de szándékával nem hagyott fel, ökölbe szorított kézzel támadt ismét a rendőrre. A járőrök a vádlottat megbilincselték, a szolgálati gépkocsiba ültették, ahol a vádlott tovább fenyegette a sértettet, valamint többször kutyának nevezte és egyéb becsületsértő kifejezésekkel illette őt.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte és fenntartotta előzetes letartóztatását. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat