2024. február 24. Mátyás
Bravúros győzelem a bajnoki címvédő ellen!
dvtk.eu/minap.hu
|
2019. február 09. 19:41
|
frissítve: 2019. február 13. 10:57
Bravúros és váratlan, viszont minden szempontból megérdemelt győzelmet aratott szombat délután a DVTK labdarúgócsapata a Mol Vidi otthonában. A bajnoki címvédő láthatóan nem boldogult a hosszú idő óta az egyik legjobb formáját mutató Diósgyőrrel

A mérkőzés nem indult jól a DVTK számára, a piros-fehérek már a 4. percben gólt kaptak. Marko Šćepović a 16-os vonalánál kapott lapbdát, lekezelte, kapura fordult védője szorításában, majd 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, (1-0). Ez eddig szinte a papírforma szerint alakult, mindenki azt várta, hogy a bajnoki címvédő uralni fogja a mérkőzést. A Diósgyőr azonban egyáltalán nem tűnt megszeppentnek, és már a következő percekben olyan tűzijátékot rendezett az ellenfél kapuja előtt, amelyben bármikor ott lehetett volna az egyenlítés.

dvtkvideoton.jpg

A bátor, techikás foci hamarosan meg is hozta az eredményét: Branko Mihajlović a 28. percben mintaszerű góllal egyenlített. A mindig fáradhatatlan Shestakov jobbról, az oldalvonal mellől adott középre, ahol Juhász nem tudott tisztázni. Mihajlović lekezelte a labdát, majd balról, nagy erővel Kovácsik lába között lőtt a hálóba (1-1). Már erre sem sokan számítottak, arra viszont végképp nem, hogy öt perccel később Karan hálószaggató kapáslövéssel vezetést szerez a Diósgyőrnek. Vernes jobb oldali szabadrúgását Dejan Karan elsőre még nem tudta kapu felé irányítani az ötösön, a leeső labát viszont már biztosan lőtte a hálóba (1-2).

Ezzel az eredménnyen vonultak pihenőre a csapatok, a második játékrészt pedig hatalmas rohamokkal kezdet a Mol Vidi. Az 50. percben büntetőhöz is jutottak, ezt azonban Huszti Szabolcs nem tudta értékesíteni, lövése a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A láthatóan komoly játékerőt képviselő hazaiak nyomása folyamatos volt, a DVTK fegyelmezett védelmét azonban nem tudták feltörni. A Diósgyőrnek még veszélyes kontrákra is futotta, Mihajlović kétszer is eldönthette volna a mérkőzést, a hosszabbítás utolsó percében pedig a hazai kapus úgy lökte fel a gólhelyzetben kapura törő Bacsát, hogy az a tévékommentátor szerint is kiállítást ért volna - de megúszta egy sárgalappal. Ahogy telt az idő, a Mol Vidi játékosai általában is egyre feszültebbek,indulatosabbak lettek a nem várt eredménytől, hullottak a sárgalapok, gyakori volt a lökdösődés.

Ez azonban nem változtat a lényegen: a DVTK, meglepetésre, 2-1-re legyőzte otthonában a bajnoki címvédőt, s a mutatott játék alapján reménykedni lehet, hogy ezúttal hamar feljebb tud lépni a tabellán a kieső zónából.

OTP Bank Liga 20. forduló

MOL Vidi FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2000 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Szert Balázs, Lémon Oszkár; Karakó Ferenc, Molnár Attila).
Vidi: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Kovács I., A. Hadžić, Pátkai, Huszti - Hodžić, Šćepović. Vezetőedző: Marko Nikolić.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Mazalović, Márkvárt, Juhar - Vernes, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat