2019. augusztus 21. Sámuel, Hajna
„A cél, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak” - interjú Hubay György országgyűlési képviselővel
minap.hu
|
2018. december 04. 17:51
|
frissítve: 2018. december 07. 06:23
Az áprilisi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP Miskolcon is kiemelkedő sikereket ért el, a pártszövetség visszaszerezte a Borsod 2. választókerületi mandátumot az ellenzéktől. A választáson induló Hubay György, korábbi önkormányzati képviselő, az önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke, áprilistól immár az országos politikában képviseli a megyeszékhelyet.

Hubay György - hasonlóan eddigi szakmai feladataihoz - most az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságának a tagja. Miskolcon korábban a nyomortelep felszámolási program, illetve a nyugdíjasokat támogató, Salkaházi Sára Program vezetőjeként szerzett magának elismertséget.

hubay_gyorgy_170830_ja_8.jpg

- Aktív munkába fogott, hiszen már 10 felszólalása volt, pedig csak szeptemberben kezdődött meg a nagyüzem az Országgyűlésben.

- Igen, a honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottság munkája most előtérbe került. Nem véletlenül. Olyan nemzetközi politikai helyzet van, hogy egy sor dologban intézkedni kellett. Így például kiálltam amellett, hogy a rendvédelmi dolgozók túlmunkájukat pénzben is megválthatják januártól. Habár egy rendkívül rövid törvényjavaslatról van szó, ami akár technikai jellegűnek is tűnhet, az mégis kiemelkedő jelentőségű a hazánk biztonságáért és a belső rend fenntartásáért napi szinten küzdő rendvédelmi és honvédelmi dolgozók számára. Köztudott, hogy Magyarország az elmúlt évek során komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy meg tudja védeni déli határvidékünket és egyúttal a Schengeni-övezet határait is.

Ezzel tudtuk szavatolni a magyar emberek és részben az európai polgárok biztonságát is. Mindannyian emlékszünk rá, hogy néhány évvel ezelőtt, mikor még nem állt rendelkezésre a mostanihoz hasonló professzionális határvédelmi rendszer, milyen szituációkat kellett eltűrni a vidéki és városi lakosságnak egyaránt. Az sem mellékes tény, hogy mindazzal párhuzamosan, hogy meg tudtuk védeni Magyarország és Európa határait, a belső biztonság is jelentősen növekedett, hiszen 2010-hez képest példátlan mértékben csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon. Az adatokat, ha megnézzük látható, hogy közel a felére csökkent a közterületi bűncselekmények száma és jelentősen nőtt a nyomozáseredményesség mértéke is. Ezzel együtt pedig Magyarországot választották a világ – hangsúlyozom tehát, hogy a világ – 9. legbiztonságosabb országának. Mi ez, ha nem egyértelmű elismerése a rendőreink és honvédeink áldozatos munkájának, illetve a Kormány helyes migrációs politikájának?

- Korábban Miskolccal kapcsolatban is a biztonságot emelte ki, mint fő célt és eszközt.

- Így van. Kriza Ákos polgármester úrral együtt dolgozunk azért, hogy Miskolc legyen az ország legbiztonságosabb városa. Az elmúlt év azért is kiemelkedő, mert minden eddiginél nagyobb összeget, több mint, egy milliárd forintot költött a város különböző közbiztonsági beruházásokra, intézményi működtetésre. És ez így lesz a következő esztendőben is, hiszen megindul a modern városok program keretein belül a kamerarendszer telepítése.  Nagyon fontosnak tartom egyébként azt is, hogy a jövőben a város közbiztonsági programját kiterjesszük választókerületem településeire is. Már egyeztettem is több önkormányzat vezetőjével. A várost és agglomerációját egységes rendszerben kell szemlélni, hiszen a városhatár önmagában nem sorompó a renitens, közösség ellenes magatartást tanúsító emberek előtt.

hubay_orszaggyules.jpg

- Nem szakadt el a várostól, legutóbb jelen volt a város közgyűlésén is. Miként tudja Miskolc érdekét érvényesíteni az országos politikában?

Természetes, hogy Miskolc és a választókerületem érdekét kívánom képviselni, erre a feladatra szegődtem és erre a feladatra választottak meg az itt élők. Fontosnak tartom a gazdaságfejlesztést, hiszen a munkalehetőség ad megtartó erőt a városnak. Ezért is kiemelkedő fontosságú például a Szijjártó Péter miniszter úr által bejelentett vállalatfejlesztés az EVOSOFT cégnél. A gyár bővítéséről szóló bejelentésen jelen voltam Budapesten. Itt elmondtam, hogy Miskolcra érdemes odafigyelni! És ezt a megállapítást nem az elfogultság mondatta velem, mint a térség országgyűlési képviselője, hanem a meggyőződés. Ez a fejlesztés is annak a bizonyítéka, hogy a beruházók szívesen telepednek meg a városban.

Miskolc ma már az egyik legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező iparváros hazánkban.  Az elmúlt években olyan vállalkozásbarát környezetet hoztunk itt létre, amely átalakította Miskolc gazdasági megítélését, vonzóvá tette a várost a legkülönfélébb ágazatokban dolgozó cégek számára. Folyamatosan együttműködünk a gazdasági szereplőkkel és a Miskolci Egyetemmel, ami az ország egyik legjobb műszaki tudásközpontja. Ennek a közös munkának az eredménye, hogy a korábban létrehozott ipari parkjaink beteltek, ami miatt újabb, több mint 1100 hektáros iparterületet biztosítunk az új cégeknek. Ebben kiemelten támogat bennünket a kormányzat a modern városok program segítségével. Törekvéseink eredményeként ma már a legnagyobb hozzáadott értékű iparágak képviselői vannak jelen Miskolcon. A megtelepülő cégek pedig az elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztik gyáraikat. Ez történik most az Evosoft Hungary miskolci vállalatánál is.  Miskolcot mind a két most bemutatott fejlesztési projekt érinti. A csaknem 4,5 milliárdos informatikai fejlesztés, ami 75 munkahelyet teremt Miskolcon és Budapesten, és a 700 milliós kapacitásbővítésről szóló projekt is, ami pedig 50 új munkahelyet jelent a miskolci és szegedi telephelyeken.

- A megtartó erő a munkahely, ugyanakkor a jövő záloga az, hogy legyen is, aki dolgozik, eltartja a következő nemzedékeket.

- Valóban, nagyon fontos gondolatot említett. Ezt pedig a kormány és a magyar emberek véleménye szerint nem lehet liberális szemlélettel, azaz nemzetfeladással csinálni. A migráció nem lehet megoldás. Hazánkért megküzdöttek eleink, százezrek adták a vérüket országunk függetlenségéért. Az őseinkhez való kötelék sem engedheti, hogy elherdáljuk javainkat, önfeladással másoknak adjuk oda azt, amit megépítettünk. A családok megvédése, a családok támogatása, a gyermekvállalás ösztönzése ezért kulcskérdés. A Nemzeti Konzultáció kérdéseire adott válaszok ebben segítik a kormányt. A cél ugyanis nem kevesebb, mint hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak!

 

 

 

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat