2021. szeptember 26. Jusztina
A Digitális Középiskolában sem virtuális a tanévkezdés
Kiss Judit
|
2015. szeptember 02. 14:17
|
frissítve: 2015. szeptember 03. 13:09
Tizenharmadik tanévét nyitotta meg a Digitális Középiskola. A tanulás nem csupán a gyerekek számára kezdődött meg, azok a felnőttek is megkezdték a felkészülést az érettségire, akiknek családi állapotuk vagy munkájuk nem engedi meg, hogy nappali vagy levelező képzésben vegyenek részt.
Nem

digitalis_kozepiskola_150901_vcs_5.jpg

A képzésben több mint háromszázan vesznek idén részt. Közel száz 9. évfolyamos kezdte meg a tanulást egy különleges, 2003-ban életre hívott képzési formában. A Földes Ferenc Gimnáziumban megtartott évnyitón elhangzott, hogy ez a lehetőség azoknak is segít, akik nem tudnak sok időt az iskolapadban tölteni, de szeretnének érettségizni. Hozzájuk házhoz megy az iskola, digitális formában.

digitalis_kozepiskola_150901_vcs_8.jpg

Családos vagyok és nem mindegy nekem az időbeosztás, főleg munka és a gyerekek mellett. Ez volt a legkézenfekvőbb, hogy ezt az iskolát válasszam – mondja Nagy Gábor.

digitalis_kozepiskola_150901_vcs_4.jpg

Veres Pál szerint a távoktatásnak ez a formája sok felnőttet vonz a megyében. - Nagy örömmel mondhatom, hogy hasonlóan az előző évekhez, mindenféle reklám nélkül is nagyon sokan jelentkeztek erre az újszerűnek mondható képzési formánkra. Most nagyjából száz 9. évfolyamos diákunk kezdi el az évet, összességében pedig több mint háromszáz diákunk lesz az idén – nyilatkozta Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója.  

A digitális középiskolások a képzés négy éve alatt távoktatásban, számítógéppel támogatott, online középiskolába járhatnak. A felület otthonról elérhető, de nekik is be kell néha járni konzultációra. Az érettségi előtt modulvizsgákat is kell tenni, hogy a megszerzett tudás még inkább rögzüljön.

digitalis_kozepiskola_150901_vcs_3.jpg

A tanulás körülményei eltérőek a megszokott iskolai formától, de a feladat ugyanaz, mint annak a közel 20 ezer iskolásnak, aki Miskolcon ma visszaült az iskolapadba.

- Miskolc város felelősséggel tartozik azért a 20 ezer diákért, azért a sok fiatalért is, akik tanulmányaikat folytatják és a lehető legmagasabb szintre próbálnak eljutni. Ezért van az, hogy mindennek erejével támogatja a fiataljait és támogatja a digitális tudást – nyilatkozta a Miskolc Tv-nek Óvári Zsuzsanna, Humán Stratégiai Osztály osztályvezetője.

A Digitális Középiskola oktatási tananyagát a Földes Ferenc Gimnázium oktatói dolgozzák ki. A portálon keresztül évente mintegy 350-400 fő tanul. Már kilenc végzős évfolyam leérettségizett, amelynek eredményeként négyszázhuszonnyolcan szereztek érettségi bizonyítványt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat