2019. április 19. Emma
Disznótoros farsangi ünnepvárót rendeztek a Győri kapuban (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. február 09. 15:43
|
frissítve: 2019. február 13. 09:47
Győri kapui Disznótor címmel rendeztek rendhagyó farsangi mulatságot szombaton a városrészben élőknek. A József utcai ifjúsági sportpályán a szervezők a vidéki tradíciókat és hagyományokat egy modern, városias környezetben élesztették újjá.

gyorikapui_disznotoros_190209ml_32.jpg

A nap során látvány kolbásztöltés, tepertőkészítés, hurka, szűzpecsenye, oldalas és egyéb disznóságok frissen sütése garantálta a a látogatók kulináris élvezetét. A kézműves vásár termelői mézzel, kerámiákkal, levendula illatzsákokkal, chilis termékekkel és egyéb kézműves portékákkal várták az érdeklődőket, közben Csanya Róbert muzsikált. Azok pedig, akik a disznótoros helyett valami másra vágytak, friss lángost vagy finom farsangi fánkokat falatozhattak.

- Úgy gondoltuk, a Győri kapu lakossága is megérdemel egy ilyen tradicionális rendezvényt, s örömmel vesznek majd részt a hagyományok felelevenítésében - mondta el Hollósy András önkormányzati képviselő, az esemény egyik támogatója az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

gyorikapui_disznotoros_190209ml_20.jpg

Nagy Ákos önkormányzati képviselő örömmel fogadta a Győri kapui Kapuzörgetők, valamint az Esély és részvétel közhasznú egyesület ötletét, mert fontosnak tartja  az olyan események szervezését amely összefogja a városrészben élő közösséget.

gyorikapui_disznotoros_190209ml_13.jpg

- A tavalyi évben elhatároztuk Hollósy András képviselőtársammal, hogy minden olyan rendezvényt felkarolunk, amely lehetővé teszi, hogy a Győri kapu lakossága valódi csapattá kovácsolódjon, és szinte családként élje meg az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt – hangsúlyozta Nagy Ákos.

gyorikapui_disznotoros_190209ml_40.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat