2019. június 19. Gyárfás
Eglė Šulčiūtė az Aluinvent DVTK játékosa
dvtk.eu
|
2018. szeptember 19. 15:11
|
frissítve: 2018. szeptember 21. 19:51
Nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, magas posztokon bevethető litván válogatott játékos érkezett az Aluinvent DVTK-hoz.

A rutinos kosaras a tavalyi évadban a rendkívül erős francia bajnokságban szerepelt, ahol 11,5 dobott pont és 5,7 lepattanó volt az átlaga, az Európa Kupában pedig még jobb teljesítményre volt képes mérkőzésenként 12,4 ponttal és 7,1 lepattanóval.

Az elmúlt szezonban már láthatták a DVTK szurkolók, ugyanis a litván válogatott kezdő játékosa volt a Generali Arénában lejátszott válogatott Eb selejtezőn.

egle_sultiute_aluinvent_dvtk_igazolas.jpeg

– Eglė egy kiváló játékos, reméljük, a rutinjával és a pontjaival sokat tud majd nekünk segíteni – nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója a klub hivatalos honlapjának. – Életveszélyes külső és középtávoli dobásai vannak. Jó mentalitású játékos, aki a 4-es és az 5-ös posztokon fog játszani. Vele és a hétvégén érkező, a női NBA szereplését ezüstéremmel befejező Shatorival lesz teljes a keretünk, amely így már nagyon komoly célokért küzdhet mind a hivatalosan is Európa 4. legerősebbjének rangsorolt magyar bajnokságban, mind a nemzetközi színtéren, ahol idén egyedül képviseljük Miskolcot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat