2024. február 29. Anonymus
Egy hely neked – miskolci lehet az ország legjobb klubja és legjobb vidéki klubkoncertje!
Kujan István
|
2019. február 19. 10:42
|
frissítve: 2019. február 21. 15:16
… és ennek elérésében most mi is támogathatjuk a Helynekemet! Nem kell mást tennünk, csak február 24-éig leadni a szavazatunkat az egyik hazai zenei portálon.

A Koncert.hu február elején hirdette meg Az év koncertje szavazást. A verseny célja, hogy kiderüljön, a 2018-ban Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztetik a zenekaroknak, énekeseknek rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyeket, valamint a zenei fesztiválokat is. Minden kategóriában egyszer szavazhatunk, a voks leadása után meg kell adnunk az e-mail címünket, ezzel hitelesítjük a szavazatot – érdemes meg is osztani ezt a Facebookon, hogy kedvencünk minél több szavazatot kaphasson.

fish_helynekem.jpg

A portál jóvoltából most itt az alkalom tehát, hogy ne csak a szakma, hanem a közönség is kifejezze véleményét. A 8 kategória közül a miskolci Helynekem jelölést kapott A legjobb klub és A legjobb vidéki klubkoncert kategóriában – utóbbiban a Fish! koncertje versenyez megannyi más nagy koncerttel.

Mint ismert, a Helynekem immár 7éve Miskolc – és mostanra elmondható: az ország – meghatározó klubja. Családi vállalkozásban működtetik a mai napig, ahogy Hankó Vanda társtulajdonos, programszervező érdeklődésünkre elmondja, „az alapötlet is otthon, a kanapén született és az azóta tartó folyamatos működtetés is – kis túlzással élve – onnan történik”. – Én ma is a családiasságát szeretem benne a legjobban, még ha a klubunk sok embert is vonz és tömegek vesznek részt egy-egy koncerten – teszi hozzá.

helynekem_cikk_07.jpg

Koncerthelyszínként minden hétvégén legalább két élő zenei koncertjük van, de meghatározó programelem az elektronikus partysorozat, a Nextapes (velük hamarosan egy hosszabb interjút olvashatnak a minap.hu-n), a Video Disco rezidens DJ-kkel, és itt tartják a Slam Poetry, a Slam Poetry Miskolc rendezvényeket is.

– Ahhoz, hogy a hely még élhetőbb legyen, már 2012-ben kialakítottunk egy romkocsmát, majd megnyitottuk a Helynekem Konyhát – olasz típusú pizzáinkkal –, és építettünk egy Helynekem Teraszt a Szinva patak felé – mondja.

helynekem_cikk_08.jpg

Az elmúlt években megmutatták a közönségnek a hazai élvonalban mozgó zenekarok sok-sok arcát, új lemezeiket hozták el a zenekarok Miskolcra, a Helynekembe, voltak, vannak akusztikus koncertek, játszottak színpadon kívüli kis pódium koncertet, találkozhattunk slammerek, írók-költők új köteteivel és a legnagyobb hazai DJ-k zenéire bulizhattunk.

A teljesség igénye nélkül 2018-ban fellépet náluk: 30Y, Hiperkarma, Bohemain Betyars, Paddy and the Rats, Ivan and the Parazol, Anna and the Barbies, Honeybeast, Ludmilla, Király Viktor és Király Linda, Mulató Aztékok, Slow Village, Sör és Fű, Metha, Mary Popkids, Margaret Island, Brains, Szabó Balázs Bandája, ColorStrar, Elefánt, ByeAlex, Pál Utcai Fiúk, Konyha, Kiscsillag, Péterfy Bori, Jay Lumen, Erik Sumo dj set, Copy Con, Keep Floyding, Punnany Massif, Belga, Tankcsapda, Óriás, Ocho Macho, Biebers, Esti Kornél, Szabó Benedek és a Galaxisok, Alvin és a Mókusok, Kistehén, Mizrab, Bíborszél, és a SanFranciscoBaet.

helynekem_cikk_04.jpg

– Az elmúlt év különleges volt, hiszen dupla teltházzal látogatott hozzánk a Punnany Massif, először játszott nálunk a Tankcsapda – a kevés vidéki klub közül a Helynekem volt az egyik, ahol koncertet adott a legendás zenekar –, és újra sikerült elhozni A legjobb vidéki klub címet, mint az egyik legnagyobb szakmai elismerést az országban. Minden évben, Egerben rendezik meg a Music Hungary Konferenciát, ahol 3 kategóriában adnak át díjakat. Az aktívan koncertező zenekarok kapnak egy kérdőívet, ahol különböző szempontok – technikai felszereltség, technikai személyzet hozzáállása, színpad kialakítása, koncert hangulat, háttérszervezés, backstage stb. – alapján szavazhattak. Ez már a második alkalom volt, hogy a zenészek kedvenc vidéki klubja a miénk volt, először 2015-ben érdemeltük ki ezt az elismerést – mondja el Vanda.

helynekem_cikk_01.jpg

A Koncert.hu-n zajló szavazás február 24-éig tart, az eredményeket pedig már 25-én kihirdetik. Az év zenei klubjára ITT lehet szavazni, Az év klubkoncertjére pedig ITT.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat