2024. április 13. Ida
Egy pontot szereztek a "macik"
dvtk.eu
|
2018. október 24. 06:08
|
frissítve: 2018. október 26. 11:52
A DVTK Jegesmedvék egy pontot szerzett a listavezető HKM Zvolen otthonában. A két csapat keddi mérkőzésén Kulmala szerezte meg a vezetést a miskolciaknak, majd Andrisík egyenlített a második harmadban. A rendes játékidőben nem született több gól, így következett a hosszabbítás, amiben Vandane emberelőnyös találata döntötte el a plusz egy pont sorsát.

Kiss Dániel sérülése miatt még nem állhatott Glen Hanlon vezetőedző rendelkezésére, azonban visszatért a rövid kölcsönjátéka után Vojtkó Mátyás, így ismét hét védővel és négy csatársorral kezdhette meg a találkozót a fehér mezes DVTK Jegesmedvék. A mérkőzés első perceiben nekiesett ellenfelének a hazai együttes, a támadóharmad szinte minden pontjáról célba vették Duschek kapuját. Az első öt percben öt lövés is eltalálta a kaput, de a miskolci kapus magabiztosan hárította a kísérleteket. Vendég oldalról egy Kulmala lövést jegyezhettünk fel. Az 5. perc után enyhülni kezdett a zólyomi nyomás és kiegyenlítettebb lett a játék. Négy perccel később Magosi Bálint a kiállítás sorsára jutott, így elsőként a HKM Zvolen próbálkozhatott emberelőnyben a gólszerzéssel, de csak veszélyes kapuralövésekig jutottak. Miután kiegészültek a Jegesmedvék Szirányi kapott az arcához és rövid ideig a jégen is maradt, azonban a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. A 18. percben ismét Szirányi kapott az arcához, azonban ezúttal nem maradt el a kiállítás, Petras ült ki a büntetőpadra magas bottal való játék miatt. Mindösszesen 20 másodperc kellett a vendég együttesnek, hogy gólra váltsa az emberelőnyét. Vas tette ki a korongot a pálya szélén lendületből érkező Kulmalának, aki korcsolyával átvette a játékszert, elkorcsolyázott a védők mellet, majd a kapus előtt elhúzta a korongot és fonákkal az üres kapuba lőtt (0-1). A maradék szűk két percben még Drgoň és Pöyhönen lövését láthatták a nézők.

hkm_zvolen_-_dvtk_jegesmedvek_2-1_friss_1120.jpeg

Forrás: dvtk.eu

A második játékrész első percében Lušňák kapott két perces büntetést, ami alatt mindössze egy Somogyi lehetőség adódott a vendégek előtt. A 29. percben Crawfordot magas bottal való játék miatt állították ki a játékvezetők. Duschek Dávidnak rengeteg munkája akadt ebben a két percben, hiszen öt lövés is eltalálta a kapuját, de a védelem is kitett magáért, hiszen több alkalommal is remek blokkal akadályozták meg, hogy a korong a kapuig jusson. Egy perccel azután, hogy ismét egyenlő létszámban játszottak a csapatok megszületetett az első zólyomi találat. Martin Andrisik lőtt a bedobópont magasságáról, a kapu előtt pedig egy hazai csatár takarta a kilátást Duschek előtt, így a nem túl erős lövés utat talált a kapuba (1-1). Az egyenlítő találat után átvette a kezdeményezést a miskolci csapat, előbb Galanisz szerzett korongot a támadó harmadban és lőtt kapura, majd Hajós helyzete maradt. A 37. percben Somogyi és Ritó vezette a korongot egy védőre, de az akciót nem sikerült lövéssel zárni. A második harmad úgy végződött, ahogy elkezdődött, öt a négy ellen támadhatott a DVTK, de az állás változatlan maradt.

A harmadik játékrész első perceiben a miskolci harmadban folyt a játék, azonban veszélyes ellentámadásokat tudtak vezetni a Jegesmedvék csatárai. Öt perce ment a játék, amikor rövid időre megállt a mérkőzés, hiszen a palánktartó plexit kellett megjavítani. A folytatásban a Harrison-Loiseau-Somogyi csatársor zárt egy nagyszerű cserét, közel egy percig sikerült beszorítaniuk a hazaiakat a saját harmadukba. 10 perccel a játékrész vége előtt Vojtkó akadályozta meg szabálytalanul a kapu elé betörő Chovant, így két percig öt a négyben játszhatott a zólyomi csapat. Duschek ezúttal is remek védéseket mutatott be, így maradt az 1-1-es állás. Egyenlő létszámban folyamatos játék alakult ki, kevés játékmegszakítással. Mindkét csapat eldönthette volna maga javára a találkozót, de a helyzetek kimaradtak. 9 másodperccel a vége előtt a miskolci harmadban dobták be a korongot a bírók, ami előtt Glen Hanlon időt kért, hogy elmondhassa taktikai utasításait a játékosainak. Újabb helyzet nem alakult ki, így következhetett a ráadás.

A hosszabbításból egy perc telt el, amikor Vas Jánost küldték a büntetőpadra a játékvezetők, így 4 zólyomi támadhatott 3 miskolci védő ellen. Az emberelőnyt Vandane révén ki is használta a listavezető. Chovan passzolt a kanadai játékoshoz, aki kapásból a hosszú felsőbe lőtte a korongot (2-1).

Értékelés

Glen Hanlon: Gratulálok a zólyomi csapatnak a győzelemhez, a hosszabbításban jól használták ki az emberelőnyüket.Úgy gondolom a játékosaim mindent megtettek a győzelem érdekében és igazán keményen játszottak. Továbbá szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy a nemzeti ünnepen is elkísértek és buzdítottak minket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat