2020. július 14. Örs, Stella
Elmagányosodás és Alzheimer-kór ellen: tánc
minap.hu
|
2016. április 07. 14:22
|
frissítve: 2016. április 08. 16:51
Hamarosan tánctanfolyam indul Miskolcon. Ez még nem lenne újdonság, hiszen csaknem naponta indulnak tánctanfolyamok, de nem nyugdíjasoknak!

nyugdijas-tanc-szeles.jpg

Fotó: seniortango.hu

Tánccal jelentősen csökkenthető az idős korral járó Alzheimer-kór és az ezzel járó demencia kockázata. Erről Nyéki Gabriella orvosigazgató írt könyvet "Tangó és dió – tánccal az alzheimer-kór ellen" címmel. Ezen felbuzdulva gondolta Fügeczkiné Balogh Mária, hogy tánctanfolyamot indít nyugdíjasoknak.

– Táncolás közben használnia kell a táncolónak az eszét, hiszen meg kell jegyezni a koreográfiát – mondta a tánctanár. – Három-négy figurasor tesz ki egy etüdöt, így nem lesz nehéz dolguk a tanfolyamra jelentkezőknek. Ráadásul fontos a koordinált mozgás, ami idős korban már nehezebben megy.

Fügeczkiné Balogh Mária hozta létre a Ködmön Táncegyüttest, aminek tizenöt éven át vezetője volt, majd a Miskolci Majorette-eket is, akiket szintén tizenöt évig patronált.

A kurzuson a standard és a latin táncok alapjait sajátítják majd el az idősek két hónap alatt. A tánctanárnő tervei között szerepel majd egy újabb tanfolyam elindítása kifejezetten Alzheimer-kórosoknak. Az egyedülálló kezdeményezés a Szemere utca 8. szám alatt kereshető.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat