2019. június 19. Gyárfás
Előkészítő ülés a nyéstai emberölési ügyben (Videóval!)
minap.hu
|
2018. szeptember 18. 15:56
|
frissítve: 2018. szeptember 19. 19:33
Mint ismert, tavaly áprilisban megtámadtak egy 86 éves nyéstai nőt otthonában, aki olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az öt vádlott ügyében a Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott.

A vádirat lényege szerint az öt vádlott 2017. április 9-én éjjel azért ment a sértett lakásához, hogy tőle pénzt szerezzenek. Hárman bementek a házba, ketten az udvaron maradtak, figyelték nem jön-e valaki. Az egyik vádlott az ágyban fekvő 86 éves sértettre egy vascsővel több ütést mért, minek következtében a sértett nő életét vesztette. Az elszenvedett sérülések különösen nagy testi és lelki gyötrelmet okoztak a sértettnek, akinek életét az azonnali orvosi ellátás sem menthette volna meg. A vádlottak a lakásból pénzt és élelmiszert vittek el.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyik büntetőeljárás. A vádlottak letartóztatásban vannak, cselekményük akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az előkészítő ülésen a vádlottak egyike sem tett beismerő vallomást, ezért a bíróság tárgyalást tart az ügyben.

Az előkészítő ülésen a bíróság döntött a bizonyítási indítványokról és kitűzte a további tárgyalások időpontját. A büntetőper tárgyalása 2018. október 30-án folytatódik – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat