2021. június 25. Vilmos
Elszabadult kisvasút - eljárást indított a rendőrség (Képgalériával, videóval frissítve!)
minap.hu
|
2018. június 11. 07:00
|
frissítve: 2018. június 14. 13:00
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a rendőrség a hétfőn hajnalban elszabadult kisvasút ügyében - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jelenleg információgyűjtés zajlik, és a szakértői vizsgálatok eredményére várnak.

Mint arról hírt adtunk, hétfőn hajnalban Miskolcon, a Dorottya utcánál az arra haladó villamosnak ütközött az erdei kisavsút két elszabadult személykocsija. Információink szerint a két - eddig még ismeretlen okból - elszabadult kocsi több száz métert gurult, mielőtt a menetrende szerint halado villamosnak ütközött.

villamoselszabadul.jpg

Az Északerdő Zrt. tájékoztatása szerint hétfőn hajnalban, 01 óra 24 perckor a Lillafüredi Erdei Vasút Üzemigazgatósága Miskolc, Erdész út 24. szám alatti telephelyéről szabadult el eddig tisztázatlan körülmények között a két vasúti személykocsi.

kisvonat_villamos_180611_ja_29.jpg

A LAEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlekedő villamosnak csapódott. Az MVK Zrt. tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, a Skoda villamos azonban az ütközés következtében kisiklott. A villamosban keletkezett károkat jelenleg a biztosító szakemberei vizsgálják, most annyi közölhető, hogy jelentős összegű kárról van szó.

kisvonat_villamos_180611_ja_41.jpg

- Az MVK Zrt. szakemberei hajnaltól mindent megtettek annak érdekében, hogy a műszaki mentést mihamarabb befejezzék.
A pályaszerkezetben nem keletkezett sérülés, a felsővezetéket a szakemberek helyreállították, a törmeléket összetakarították, elszállították - hangsúlyozta a közlekedési vállalat.

villamoselszabadul1.jpg

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a Diósgyőri Gimnázium és a Felső-Majláth megállóhelyek között villamospótló autóbuszok közlekedtek. A villamosforgalom hétfőn délben állt helyre a teljes pályaszakaszon. A gyalogátkelőhely takarítása után a villamosmegálló is teljes mértékben használhatóvá vált.

Helyszínen szerzett információink szerint a közelben élők egy óriási csattanásra ébredtek éjjel, aztán csak egy hatalmas porfelhőt láttak. Úgy tudjuk, a villamoson szerencsére nagyon kevesen utaztak.

kisvonat_villamos_180611_ja_17.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat