2019. június 19. Gyárfás
Elveszett egy vakvezető kutya, a baráthegyiek a lakosság segítségét kérték (Frissítve!)
minap.hu
|
2018. szeptember 17. 19:46
|
frissítve: 2018. szeptember 19. 19:33
A 6 éves labrador kan, Kenobi hétfő délután tűnt el, estére megkerült.

Frissítve, 22:15: „FRISS HÍR! (2018. 09. 17. 22 óra 15 perc) Kenobi szerencsésen megkerült! A keresésben segített az alsóberecki körzeti rendőr, a szomszéd és még pár ismerős. Köszönjük, hogy sokan megosztottátok a Facebookon!” – tájékoztatta szerkesztőségünket a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Korábban írtuk:

Kenobi a kertben volt, éppen nem volt rajta vakvezető hám és bilétás nyakörv, ezért nem tudhatja senki ránézésre, hogy egy több millió forint értékű vakvezető kutyáról van szó, aki pótolhatatlan társa látássérült gazdájának – S. O. S. levéllel fordult szerkesztőségünkhöz a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kommunikációs munkatársa. Berta László azt írta, hogy mint minden vakvezető kutyát, Kenobit is azonosítani lehet egy chip leolvasóval, egy állatorvos segítségével.

– Kenobit mi képeztük, hivatalosan a mi tulajdonunkban van, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszakerüljön Magyar Józsefhez, aki egyébként bejelentést fog tenni a rendőrségnél – tette hozzá.

eltunt_barathegyi_kutya_kenobi.jpg

A labrador egy szelíd, engedelmes kutya, semmiképpen nem bánt senkit. József végzett svédmasszőr, egészségmegőrzési napok rendszeres résztvevője. Sokat járnak a fővárosba, ami Kenobi nélkül egyelőre nem fog menni.

A kutya szeptember 17-én, hétfőn tűnt el 14.45-15.00 között a Sátoraljaújhelytől 6 kilométerre lévő Alsóberecki településről, a Szabadság út 36. szám alól. Fekete színű, 6 éves, nagytestű, 37 kg-os ivartalanított labrador kan.

– Aki megtalálta, vagy tud róla valamit, kérjük, hívja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítványt a +36 46 311 236-os számon vagy írjon az info@barathegyi.org-ra – zárul a levél.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat