2024. április 13. Ida
Európabajnok a Miskolci Majorette Együttes Senior csoportja
minap.hu
|
2014. július 03. 17:14
|
frissítve: 2014. augusztus 25. 12:59
Erdélyben, Székelyudvarhelyen rendezték meg június 27-29. között a Látványtánc Európa-bajnokságot, ahonnan a Miskolci Majorette Együttes Senior csoportja két aranyéremmel tért haza.

A nemzetközi zsűrinek a három nap alatt közel 500 produkciót kellett megtekintenie, népes volt tehát a mezőny. A miskolciak – azt követően, hogy mind csapat felnőtt, mind duo/trio felnőtt kategóriában megszerezték a magyar bajnoki címet – a nemzetközi mezőnyben sem vallottak szégyent, hiszen a mazsorett együttes senior csoportja két aranyérmet is megszerzett.

Különösen büszkék lehetnek a miskolciak arra, hogy a csapatban egy 11 és egy 16 éves lány is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a „felnőttek” között.

Az idei versenyszezonban egyébként minden versenyen, ahol elindultak – legyen az területi, kvalifikációs verseny, Magyar-bajnokság vagy Európa-bajnokság –, nem érték be kevesebbel, mint a dobogó legfelső fokával, az aranyéremmel.

Az eredmények azt bizonyítják, hogy mind technikailag, mind lelkileg jól sikerült Grán Orsolya művészeti vezetőnek, koreográfusnak a lányok felkészítése.

A csoport a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház fenntartásában működik, ahová várják az utánpótlás csoportokba a jelentkezőket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat