2020. október 01. Malvin
Eurovíziós Dalfesztivál - Az AWS készen áll a csütörtöki megmérettetésre (Videóval!)
MTI
|
2018. május 10. 12:08
|
frissítve: 2018. május 11. 06:27
Ma este rendezik az 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét Lisszabonban, ahol a Magyarországot képviselő AWS a 18-as mezőnyben tizenharmadikként adja majd elő Viszlát nyár című dalát: az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 43 ország előadói indultak – a keddi első elődöntőben bemutatott a 19 produkcióból tíz már bekerült a szombati fináléba.

aws.png

Készen áll az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS zenekar a csütörtöki, továbbjutás esetén pedig a szombati megmérettetésre - mondta el a szerdai lisszaboni próba után az MTI-nek Siklósi Örs, az együttes énekese. Mint mondta, az első alkalmakkor még bőven volt bennük "vizsgadrukk", de ez mostanra teljesen elmúlt. "Elmondhatom a többiek nevében is, hogy mindannyian otthonosan érezzük magunkat ezen az óriási színpadon" - fogalmazott Siklósi Örs

A modern metált játszó AWS a csütörtöki második elődöntőben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen, amelynek elődöntőit és a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben többek között a többi versenyzőt is bemutatják majd.

aws.jpg

Az utazó stábot elkísérte Tér Sebestyén vlogger, aki megnyerte A Dal 2018 lisszaboni videobloggere pályázatot és aki a kulisszák mögül is tudósít. A videókat A Dal Facebook-oldalán és az adal.hu honlapon találhatják meg az érdeklődök.

Az AWS a Viszlát nyár című számmal február végén megnyerte A Dal 2018 című dalválasztó versenyt, ezáltal a zenekar képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AWS tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana - 2011, Égésföld - 2014, Kint a vízből - 2016) jelentetett meg. A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat