2021. szeptember 26. Jusztina
Ezüst fenyőkön arany díszek – iskolások jártak a Szent István téren
Répássy Olívia
|
2015. november 26. 16:24
|
frissítve: 2015. november 27. 15:18
Korcsolyázhatnak a Szent István téren azok a diákok, akik csütörtök délelőtt feldíszítették a huszonkét ezüstfenyőt. A tizenhat iskolából érkező gyerekek saját maguk által készített díszeket hoztak magukkal.
Nem

Huszonkét kis fácska öltözött ünnepi díszbe, hogy várják az adventi vásározókat a Szent István téren. Tizenhat iskola diákjai készítették az angyalkát, a girlandokat és a gömböket.

karacsonyfa_diszites_sztistvan_ter_151126_ja_8.jpg

– Olyan iskolákat választottunk ki erre a feladatra, amikben művészeti oktatás van – mondta el Tallósné Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ők pedig szívesen vállalták a felkérést. Az ezüstfenyőket mi magunk vettük, és karácsony után is szeretnénk, ha teret díszítenének, de akkor már a Lovagi Tornák Terére visszük ki őket.

A diákok a díszítésért cserébe korcsolyázhatnak a Szent István téren felállított műkorcsolyapályán. Hétfőn és kedden délelőtt jöhetnek ki, és még korcsolyacipőt is adnak azoknak, akiknek nincsen.

karacsonyfa_diszites_sztistvan_ter_151126_ja_16.jpg

– Nagyon örülünk neki. – Mi szoktunk járni a családdal korizni. – Én csak görkorizni tudok, de szívesen kipróbálnám a jégkorit is – mondták szinte egymás szavába vágva arra a kérdésre válaszolva, hogy mit szólnak ehhez a lehetőséghez.

A Miskolczi Adventi Vásáron a huszonkét, feldíszített ezüstfenyő látványával emeli a hangulatot. A Miskolczi Adventi Vásár pénteken délután nyitja meg kapuit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat