2021. március 07. Tamás
Fegyházbüntetés első fokon az emberkereskedőknek
Istenes Zsolt/minap.hu
|
2016. április 15. 16:32
|
frissítve: 2016. április 16. 09:21
Emberkereskedelemben és szexuális kényszerítésben bűnösnek találta a Miskolci Törvényszék azt az egykori párt, akik 2013-ban elraboltak egy fiatal nőt, a Sajó partjára vitték, ahol a férfi megerőszakolta. Az áldozatot később Kassán prostitúcióra kényszerítették, a nő viszont egyik kuncsaftja segítségével megszökött fogva tartóitól.

      Bilincsben hozták a rendőrök az első rendű vádlottat a pénteki ítélethirdetésre. B. Csabát azért kellett elővezetni, mert nem jött el az előző, hétfői tárgyalásra. Azt mondta, azért, mert elfelejtette, az emlékeztető a mobiljában volt, amit a fiúknak adott, akik viszont edzőtáborban voltak.

A miskolci férfi bűntársával a Búza téren leszólított egy ismeretlen, 23 éves nőt, akit megragadtak, kocsiba ültették, többször megütötték, majd a férfi a Sajó-parton megerőszakolta. Az áldozatot később Kassára vitték futtatni, a nő viszont egy kuncsaft segítségével elmenekült.

B. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: ő nem kényszerítette a nőt.

– Ártatlan vagyok, és semmilyen bűncselekményt nem követtem el, sem az emberkereskedelemben, sem a nemi erőszakban – mondta.

A férfit egykori élettársa segítette. A nő prostituáltként dolgozott, élettársával, B. Csabával pedig több közös gyermeke is van. A vádakat ő is tagadta.

– Nem hiszem, hogy fogva tartottuk volna, több lehetősége is lett volna, hogy elszökjön – fogalmazott.

Hullámzó tartalmú – így jellemezte a vallomásokat a bíró. A nő először terhelő vallomást tett a férfira, később viszont visszavonta azt. A bíróság mindkettőjüket bűnösnek találta társtettesként elkövetett emberkereskedelemben és szexuális kényszerítés bűntettében.

– Ezért őt a törvényszék halmazati büntetésül 6 év 4 hónap szabadságvesztés büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítéli, a szabadságvesztés végrehajtási fokozata fegyház – ismertette Dósa Ágnes, a Miskolci Törvényszék bírói tanácsának elnöke.

A nő 4 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak pedig felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódhat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat