2019. március 24. Gábor, Karina
Focitorna, a barátság és az összetartozás jegyében az Andrássyban
Kujan István
|
2017. november 24. 12:24
|
frissítve: 2017. november 26. 16:09
Felvidéki iskolák csapataival is megküzdhettek a házigazda Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnázium és Szakközépiskola kispályás labdarúgói, a pénteken immár negyedik alkalommal megrendezett Andrássy Kupán. A torna a közös sportolás mellett az anyaországi és a külhoni magyarok kapcsolatainak építését is szolgálja évről évre.

Tavaly Erdélyből, idén a Felvidékről, Nagykaposról és Kassáról érkeztek csapatok a kispályás labdarúgótornára, melyet az Andrássy Gyula Középiskola Diáksport Egyesület rendezett meg. A verseny védnöke a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója volt. Molnár Péter köszöntőjében a torna céljaként – a közös sportolás öröme és az egészséges életmód erősítése mellett – a külhonba szakadt magyarsággal való további kapcsolatok erősítését jelölte meg.

A felvidéki csapatok mellett természetesen miskolciak is megmérették magukat: a Kósból, a Hermanból és a Fráterből is jöttek labdarúgók a nemzetközi tornára.

A versenyen 9-12. évfolyamos tanulók vettek részt, a csapatokat két csoportba osztották be, ahol körmérkőzéseken dőlt el, kik jutnak tovább a helyosztókra. A legjobb csapatok díjazása mellett a gólkirály is értékes jutalomban részesült: a versenyt második éve támogató Bosch egy akkumulátoros kéziszerszámgépet ajánlott fel annak a fiatal labdarúgónak, aki a legtöbb góllal terheli meg az ellenfelek kapuját.

andrassy_kupa_171124ml_24.jpg

Ezen a kupán debütált egyébként az Andrássy sportolóinak új meze, amit a Boschtól kaptak, valamint a tornaterem eredményjelzője is.

A miskolci vállalat mellett Miskolc önkormányzata, valamint a HELL cégcsoport támogatta a IV. Andrássy Kupa megrendezését.

andrassy_kupa_171124ml_31.jpg

A torna végeredménye:

1. Az Andrássy szakközépiskola A csapata

2. A Kós szakközépiskola csapata

3. Az Andrássy szakközépiskola B csapata

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat