2024. július 24. Kinga, Kincső
Fontos mérföldkőhöz érkezett a FUX Zrt. (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. február 22. 15:07
|
frissítve: 2019. február 24. 20:48
Fontos mérföldkőhöz érkezett a napokban a miskolci FUX Zrt. tevékenysége. A több mint 25 éve kábelgyártással foglalkozó gazdasági társaság üzemében, pénteken elkészült az ötszázezredik felvezetékelt kábeldob.

A 26 gépsorral és 200 dolgozóval termelő cég vezérigazgatója Barkóczi István elmondta, négyen kezdték a vállalkozást 1991-ben, és négymillió forint volt az első év árbevétele . Jelenlegi árbevételük már meghaladja a 13 milliárd forintot.

– Ez a siker nem jöhetett volna létre, ha nincs jelen a folyamatos innováció, és nincsenek azok a kiváló szakemberek, akik a FUX-nál dolgoznak – hangsúlyozta Barkóczi István. Hozzátette, a mai napig legyártott vezetékeik hossza túllépte a Föld-Hold távolság felét, eléri a 250.000 kilométert. Középtávú céljuk a Föld-Hold távolság elérése legyártott vezetékeik hosszával.

fux_190222ml_23.jpg

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról szólt, mennyire fontos hogy Miskolc gazdasági életében erős kkv-k legyenek jelen. Erre kiváló példa a több mint negyedszázados múlttal rendelkező FUX Zrt. is, amelynek termékei ott vannak Európa számos országában. A cég stabil, folyamatosan fejlődik, teljesítménye növekszik, ezt bizonyítja a mostani alkalom is.

A BOKIK elnöke arra is kitért, hogy Barkóczi István a megyei iparkamara általános alelnökeként aktív szerepet vállal a testület munkájában, és részt vesz más munkaadói szervezetek tevékenységében is. A kiemelkedő gazdasági teljesítmény mellett a cég társadalmi szerepvállalása is példamutató, különösen a karitatív segítség, amelyet a rászorulóknak nyújt – zárta gondolatait Bihall Tamás.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat