2022. december 02. Melinda, Vivien
Futópálya része lesz a Baradla-barlang
2014. szeptember 03. 14:10
|
frissítve: 2014. szeptember 04. 10:18
Idén ismét megrendezik Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail futóversenyt, amelynek résztvevői nemcsak a világörökséghez tartozó aggteleki karszt erdeiben, hanem a mélyben, a Baradla-barlang egy szakaszában is futnak.

Jövő szombaton harmadik alkalommal állhatnak rajtvonalhoz a terepfutás kedvelői Aggteleken. A rendezvény igazi kuriózum a honi futóesemények között, mivel a pálya majdnem 2,5 kilométeres szakasza a Baradla-barlang Vörös-tó ágában halad, amely Európa leghosszabb, kivilágított barlangja. A különleges formavilágú, csillogó cseppkövekkel szegélyezett földalatti pálya legimpozánsabb helyszíne az Óriások terme, ahol zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatnak a sportolók.

baradlabarlang.jpg

Fotó: ANP.hu

A szeptember 13-i versenyen 16 és 34 kilométeres távot teljesíthetnek a kalandot keresők Aggteleken, mindkét pálya érinti a barlangot, a hosszabb távú futam a híres hucul ménes mellett is elhalad – tudatta a rendező Nomád Sport Alapítvány az MTI-vel szerdán.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat