2020. szeptember 21. Máté, Mirella
Gácsi Zoltán, Berkő Péter és Jóna István - ők a Prima díjasok
minap.hu/Miskolc TV
|
2014. november 08. 23:28
|
frissítve: 2014. november 17. 21:27
Szombat este osztották ki a megyei Prima díjakat a Miskolci Nemzeti Színházban. A közönségdíjas a bükki füvesember, Szabó György lett.

Szombaton este hatkor kezdődött és kilenc óra után ért véget az idei megyei Prima díjátadó a Miskolci Nemzeti Színházban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete most is három Prima díjat adott át és egy jelölt kapott közönségdíjat. 

Magyar tudomány kategóriában Gácsi Zoltán professzor, a Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet igazgatója kapta a díjat. Nevéhez fűződik az anyagtudományban az informatika használata. Tíz éve a Magyar Tudományos Akadémia doktora, nyolc évig a Miskolci Egyetem dékánja volt. 

Invalid Scald ID.

Gácsi Zoltán bemutatkozó filmje

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Berkő Péter szülész-nőgyógyász professzor lett Prima díjas. Évtizedeken át vezetett miskolci kórházi osztályokat, kórházi orvosként az országban először szerzett kandidátusi fokozatot. A MAB alelnöke.

Invalid Scald ID.

Berkő Péter bemutatkoz filmje

A Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes alapítója, Jóna István kapta a Príma díjat. 1980 óta szinte minden szakmai elismerést megszerezett, együttesével feladatának tekinti a magyarországi és az erdélyi néptáncok hagyományhű ápolását.

prima_primisszima_dijazottak_141108_ja.jpg

Gácsi Zoltán, Berkő Péter és Jóna István. Fotó: Juhász Ákos

A közönségdíjat idén a bükki füvesember, Szabó György kapta.

Invalid Scald ID.

Szabó György bemutatkozó filmje

A Prima díjasok fejenként egymillió forintot kaptak, a közönségdíjas pedig 250 ezer forintot a Mancs gyönyörű bronzszobra mellé. A bemutatkozó filmeket a Miskolc Televízió készítette.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat