2024. szeptember 03. Hilda
GasztroPLACC: ne feledjék, ma augusztusi ráadás!
minap.hu
|
2018. augusztus 03. 10:18
|
frissítve: 2018. augusztus 03. 22:17
Augusztusi ráadással készül a GasztroPLACC. Az isteni ízek kedvelői ma 18 órától a Művészetek Háza előtti téren kóstolhatják meg a zip’s, az Avalon Ristorante és a Sörkert & Grill Garden finomságait.

gasztro_placc_180713_ja_44.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Olyat mutat majd a zip’s, ami még garantáltan nem volt. A miskolci craft sörfőzdét működtető brewhouse ezúttal a miskolci belváros szívébe hozza el a frissen főzött, mára már a világban is elismert söreit, amik mellé igazi „kocsmakajákat” kínál majd.

gasztroplacc_zips_szendvics.jpg

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Facebook oldala.

A zip’s amellett, hogy a minőségi gasztronómiát népszerűsíti majd a GasztroPLACC-on, bemutat néhányat azon kollaborációiból is, amikre méltán lehet büszke.

  • bárki megkóstolhatja az Angel’s sert, amit az országban egyedüli sörfőzdeként a zip’s készített a Jameson whiskey-t gyártó céggel közös együttműködésben
  • a készülő kocsmakajákhoz bárki kérheti például a zip’s Gabko ale mango habanero hot sauce-t, amely az egyedüli chilliszósz, ami a zip’s söralapanyagából készült
  • Pataky Péter, a zip’s kreatív séfje, aki a kamerák kereszttüzében már számtalan alkalommal bizonyított, a miskolciaknak igazi „kocsmakajákkal” készül

GASZTRO DJ: Pataky Péter séf, aki ismét egyik kezével a grillvillát, a másikkal pedig a lemezt forgatja.

Egyszóval lesz minden, amitől a GasztroPLACC zárónapja igazán különleges lehet. A gasztronómia a zip’s tálalásában vagány, pimasz, laza és humoros lesz, amiből nem hiányzik majd az, ami a program célja is egyben… Vagyis amit augusztus 3-án a brewhouse kínál, az garantáltan autentikus, szezonális és lokális képet mutat majd a zip’s gasztroforradalmából!

gasztroplacc_avalon_burger.jpg

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Facebook oldala.

Mivel is lehetne tökéletesebben zárni a MÜHA GasztroPLACC rendezvénysorozatát, mint egy nemzetközi díjnyertes étterem specialitásaival? Az augusztus 3-i zárónapon Közép-Európa legjobb olasz konyhája és a legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme, az Avalon Ristorante, valamint a streetfood és grillezett ételeket kínáló Sörkert & Grill Garden is bemutatkozik!

A séfek - Albók Gyula és Szepesi Gábor - különleges specialitásokkal készülnek ez alkalomra a miskolciaknak! A miskolctapolcai Avalon Park gasztronómiai egységei a kulináris élményeket olyan ínycsiklandozó fogásokkal garantálják, mint például a:

  • XIXO Colában pácolt oldalas, amit mindenképp meg kell kóstolniuk, ha kíváncsiak az este legízletesebb ételére!
  • Várunk mindenkit a Sörkert saját specialitásával, az Avalon burgerrel is, amit kicsit újragondolva ismerhetnek meg augusztus 3-án.
  • Nemzetközi díjas, tradicionális olasz étterem lévén pedig egy hideg tészta salátával is készülnek a séfek, de
  • zamatos borok és Prosecco is gondoskodik a kellemes ízekről és hangulatról.

19:00-21:00 Tímár Krisztián gitárművész

Kísérő program: HOLDAM gyereksarok, fényfestés 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat