2024. július 19. Emília
Gasztrotrendek 2018-ban
hazipatika.com
|
2018. január 06. 17:16
|
frissítve: 2018. január 09. 08:48
A Whole Foods étteremlánc 2017-ben közzétett egy listát a 2018-as év kulináris élvezeteiről. Ezt a listát orvosok, séfek és egyéb szakértők bevonásával állították össze. Lássuk, mi lesz az idei év gasztrotrendje!

gasztrotrend-2018-virag.jpg

Nagyon népszerűek lesznek az ehető virágok, illetve a virágokkal ízesített, illatosított szörpök, sütemények, kávék és teák, saláták. Rózsa, levendula, hibiszkusz - csak néhány a számos választási lehetőség közül.

Maca por, matcha por, kakaópor, kurkumapor - ezek az egészséges és ízes hozzávalók sok étterem és kávézó menüjén kapnak majd helyet, illetve rengeteg vásárló kosarában landolhatnak. Keverhetőek süteményekbe, krémekbe, péksüteményekbe, turmixokba vagy akár pudingokba is.

A gomba alapvetően is népszerű élelmiszer, de jövőre bizonyos ritkább fajták különösen divatosak lesznek majd az éttermek menüjében. Reishi, chaga, rókagomba - ezekkel nemcsak ételeket, hanem turmixokat, teákat is ízesítenek majd, ha hinni lehet a szakértőknek.

Az eddiginél is nagyobb népszerűségre tesz majd szert a hummusz (és nem csak a csicseriborsóból készült fajtája), a pita, a grillezet halloumi sajt, a laffa, a merguez, a harissa, a shakshuka és a kardamommal ízesített teák, édességek.

A hagyományos taco továbbfejlesztett verzióit is sokan kínálják majd jövőre. Népszerű lesz például az algával készült változat, illetve számíthatunk egy-két tacoalapú desszertre is.

Mivel egyre többen térnek át a vegán életmódra, az élelmiszeripar is igyekszik minél változatosabban kiszolgálni az igényeket. A húsra minden eddiginél jobban emlékeztető vegán burgerekre számíthatunk, továbbá vegán "tonhalra", valamint újfajta növényi tejekre, amelyek ízesített formában is a polcokra kerülnek majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat