2019. június 19. Gyárfás
Göncruszkán termesztették a kannabisz – letartóztatásba kerültek
mti.hu
|
2018. szeptember 20. 15:51
|
frissítve: 2018. szeptember 22. 17:32
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a három szlovák állampolgárságú gyanúsítottnak, aki kannabiszt termesztett Göncruszkán.

kannabisz.jpg

A rendelkezésre álló információk szerint két férfi és egy nő ez utóbbi göncruszkai ingatlanával szomszédos telken 27 tő 2-3 méter nagyságú kannabiszt termesztett. Ezen túl a gyanúsítottak az általuk használt lakásban a növények őrléséhez szükséges tárgyakat, valamint kannabisz növényi törmeléket, termést tartottak.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer-birtoklás miatt indult büntetőeljárás, mely bűncselekmény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozási bíró a gyanúsítottak letartóztatását indokoltnak találta, mivel a gyanúsítottak állandó lakóhelye külföldön van, tartózkodási helyükről ellentmondásosan nyilatkoztak, külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek, fennáll a veszélye annak, hogy az eljárás során megszöknének a hatóságok elől. Különösen igaz ez egyikük esetében, aki a tettenérésekor úgy próbálta kivonni magát az eljárás alól, hogy elfutott a helyszínről és a közelben rejtőzött el. Feltehető az is, hogy a gyanúsítottak összebeszélnének, az esetleges bizonyítékokat megsemmisítenék és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék. A bíróság döntése jogerős.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat