2019. március 25. Irén, Irisz
Gyakran vezet tragédiához a felelőtlenség - a jégről mentést gyakorolták a tűzoltók
baz.katasztrofavedelem.hu
|
2019. január 12. 19:52
|
frissítve: 2019. január 14. 13:51
A jégbeszakadások gyakran végződnek tragédiával, az emberek felelőtlen viselkedése, és a jég tulajdonságának nem megfelelő ismerete miatt. A borsodi katasztrófavédők jégről mentési gyakorlatot tartottak a Rakacai víztározónál, január 10-én.

jegmentes1.png

A Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Bódvaszilasi Katasztrófavédelmi Őrs közös szervezésében tartott gyakorlaton különböző mentési technikákat alkalmaztak a tűzoltók. Az eseményen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett. 

jegmentes2.png

A hirtelen hőmérséklet-változások, illetve a tartósan enyhe időjárás nagymértékben megváltoztathatja a jégtakaró tulajdonságait, ezáltal az veszélyessé, kiismerhetetlenné válhat. A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog.

jegmentes.png

A szabadvizek jegére nem csak a sportolásra, kikapcsolódásra vágyók mennek, hanem azok is, akik horgászat, illetve szellőztetés céljából léket vágnak. Lék vágása esetén a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az 1 m2-t meghaladó területű léket nem elég megjelölni, azt 1 m magasságban, legalább 10 cm széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat