2024. április 13. Ida
Gyönyörű szobrot kapott II. János Pál pápa Pannonhalmán
777blog.hu
|
2018. október 28. 12:08
|
frissítve: 2018. október 29. 15:41
A szent pápa legújabb magyarországi szobrát Pannonhalmát adták át, ahol maga is járt – írja a 777blog.hu.

Pannonhalmán, a városi templom, azaz a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom szomszédságában, a Rózsakertben avatták fel Szent II. János Pál pápa egész alakos szobrát október 26-án, szerdán. A legendás egyházfő maga is meglátogatta a várost és Szent Márton hegyét 1996-ban, második magyarországi útja során.

iijanospalpapa_szobor_pannonhalma.jpg

A szobrot azonban egyelőre nem áldották meg, mivel egy pápát ábrázoló szobor felállítása előtt ahhoz a Szentszék jóváhagyását kell kérni. Ezt az önkormányzat szeptember végén meg is tette, ám a hosszú adminisztrációs folyamat miatt a leleplezésig a hivatalos engedély nem érkezett meg. Mindezzel együtt a Pannonhalmi Főapátság körlevélben fejezte ki reményét, hogy „a szoboravató ünnepség és maga a szobor elmélyíti sok pannonhalmi lakosban a szent pápa tanítását és vallásos buzgalmát”.

A későbbiekben, a hivatalos vatikáni engedély birtokában megtörténhet a szobor egyházi megáldása is. Az ünnepségen a pannonhalmi bencés közösséget Binzberger Ákos alperjel és Lőrincz Pál plébános képviselte – írja a 777blog.hu.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat