2024. március 02. Lujza
Ha hiszi, ha nem: közeledik az igazi tavasz
hirado.hu
|
2019. február 24. 12:38
|
frissítve: 2019. február 26. 12:43
A Kárpát-medencét elárasztó sarkvidéki eredetű levegőt a következő napokban egyre enyhébb léghullámok váltják fel, ráadásul az enyhülés valószínűleg nem jár majd sok csapadékkal.

Vasárnap napközben északkelet felől változó vastagságú felhőzet húzódik az ország fölé, de hol hosszabb, hol rövidebb időszakokra kisüt a nap. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt szelek fordulhatnak elő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap éjjel felhős időszakok váltakoznak. Gyenge szélre igen, csapadékra viszont nem kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő.

Hétfőn néhol rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüt a nap, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 13 fok között alakul.

Számottevő csapadék kedden sem valószínű. Főként a Dunántúlon erős, néhol viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

tavasz_ido_idojaras_napsutes.jpg

Szerdán és csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 4, csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 9 és 15, csütörtökön 12 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken, március elsején szórványosan várható eső, zápor. A szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet kisebb eső, zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat