2020. október 22. Előd
Hagyományteremtő és rendhagyó tanévnyitó a „kezeknél” (Képgalériával)
T. M.
|
2017. szeptember 01. 13:04
|
frissítve: 2017. szeptember 02. 22:46
Rendhagyó tanévnyitó ünnepséget tartottak péntek reggel a "kezeknél", a Peja Győző emlékparkban. A Könyves Kálmán és a Kaffka Margit általános iskolában mintegy 800 gyermek ült be az iskolapadba szeptember első napján.

Hagyományteremtő céllal tartottak tanévnyitót a közel 15 éve egybeolvadt két intézmény tanulóinak, árulta el Radványi Árpád megbízott igazgatóhelyettes. A csaknem 800 tanulóból 97-en első osztályosok, és több ok miatt is esett a választás a korábbi iskolaigazgatóról elnevezett emlékparkra.

– Formabontó, a nyári szünet és az iskolakezdés közötti átmenetet szimbolizáló évnyitót rendeztünk a parkban, ami tökéletes helyszín, hiszen összeköti a két iskolát, valamint Észak- és Dél-Kiliánt – fogalmazott a megbízott igazgatóhelyettes. – A gyerekek nem tudtak a megnyitóról, becsengetés után meglepetten sétáltak át a parkba. A két intézmény valamikor riválisa volt egymásnak, mára azonban már egy test, egy lélekként működnek. A lexikális helyett most már az élménydús tudást kell átadnunk, ami most, itt kezdődött el.

tanevnyito_peja_park_170901ml_3.jpg

A tanév végén ballagó diákok amellett, hogy készülnek a nagyobb feladatokra, örülnek az elsősök érkezésének is. Antal Vanda a Hermann Ottó Gimnáziumba szeretne felvételt nyerni, boldogan várta a tanévnyitót.

– Jól telt a szünetem, de azért iskolába is kell járni – mondta őszinte mosollyal az arcán a nyolcadik osztályos tanuló. – Örülünk a kicsik érkezésének, és kíváncsian vártuk, mit tartogat a számunkra a rendhagyó ünnepség. Nekem most már a továbbtanulás a cél, szeretnék minél jobb eredményeket elérni.

A megnyitón a megbízott iskolaigazgató mondott rövid beszédet, majd szimbolizálva az elsősök és a nyolcadikosok közötti kapcsolatot, a diákok lufikat engedtek a magasba.

tanevnyito_peja_park_170901ml_19.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat