2024. június 24. Iván
Harsányi Attila lett a legjobb színész Bukarestben!
MTI
|
2014. november 20. 16:27
|
frissítve: 2014. november 21. 15:14
Harsányi Attila kapta a legjobb színésznek járó díjat a romániai 18. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, ami egyben a Balkáni Színházak Fesztiválja nevet is viseli – közölte csütörtökön az Aradi Kamaraszínház.

A november 14. és 19. között lezajlott fesztiválon az aradi magyar társulat a Szeged MASZK Egyesülettel és a budapesti Bakelit Multi Art Centerrel koprodukcióban készült „Sex, drugs, gods & rock 'n' roll” című előadással vett részt.

A Tapasztó Ernő rendező által „radikális stand up tragedyként” meghatározott egyszereplős darabban Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja játszik.

harsanyi_attila.jpg

Fotó: mnsz.hu

A nemzetközi seregszemlére koszovói, albán, szerb, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, az aradi produkció volt az egyetlen magyar nyelvű előadás.

Az Aradi Kamaraszínház negyedik alkalommal vett részt a fesztiválon, ahol már több sikert elért. A Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért, korábban ugyancsak Harsányi Attilának a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díjat ítélték oda, a Kvartett című előadás az Interkulturális Párbeszéd különdíjat nyerte meg, mindkét elismerést 2011-ben kapták meg. Tavaly a Tündéri című minimál-szürreál musicallel Tapasztó Ernő a legjobb rendezésért járó díjat vehette át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat