Tejfölös karalábé leves, tepsis csirkecomb filé káposzta salátával. Ez volt a hétfői menü a Fazekas utcai Általános Iskolában. A gyerekeknek láthatóan ízlik az ebéd.
– Az egészséges ételek elkészítése az elsődleges szempont – mondja Cseke Gábor, a Fazekas Utcai Általános Iskola igazgatója.
A gyerekek – ebéd közben – szakemberektől hallhattak hasznos információkat az egészséges táplálkozásról.
A Kórház- és Menzaétkezés Szolgáltató Kft. másfél hónapja végzi a miskolci közétkeztetést. Céljuk, hogy a gyerekeket rászoktassák az egészséges táplálkozásra. Két nap alatt hat iskolában népszerűsítik az egészséges táplálkozást. Kedden a bulgárföldi illetve a Könyves Kálmán Általános Iskolában, illetve tagintézményében folytatódik a program.