2024. február 29. Anonymus
A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségeiről tárgyaltak Miskolcon
minap.hu
|
2018. december 19. 13:19
|
frissítve: 2019. január 06. 10:37
Kormányzati szereplők, képviselők és polgármesterek tárgyaltak a helyi gazdaságfejlesztés lehetőségeiről szerdán, egy miskolci megbeszélésen. A találkozót Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kezdeményezte.

gazdasag_fejlesztesi_konferencia_181219_ja_11.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az összejövetelen előadást tartott Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár, Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, Ponevács-Pana Petra beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár, Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Szinay Attila, az Agrárminisztérium jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára és Tóth Péter közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Kovács Levente gazdasági elemzésében annak a véleményének adott hangott, hogy Miskolc belátható időn belül Észak-Magyarország meghatározó gazdasági-ipari központjává válhat

gazdasag_fejlesztesi_konferencia_181219_ja_15.jpg

Kriza Ákos polgármestere sikertörténetnek nevezte Miskolc elmúlt nyolc évének gazdaságfejlesztését– Pénzügyi eredményeink is jelentősek, ipari parkokat kellett bővítenünk. Olyan humán infrastruktúra-erősítést hajtottunk végre, amely biztosítja a szükséges munkaerőt az ide települő cégek számára, az iparűzési adóbevételek megduplázódtak az elmúlt években. Most a megyei együttműködésre kell fektetnünk a hangsúlyt. Van egy háromszög: Kazincbarcika, Tiszaújváros és Miskolc, ahol a megye gazdaságának domináns része működik. Ezt kell kiterjesztenünk az egész megyére, sőt, a határon túl átívelő gazdaságfejlesztés is részese lehet Miskolc és a megye expanziójának – hangsúlyozta a polgármester.

gazdasag_fejlesztesi_konferencia_181219_ja_21.jpg

Csöbör Katalin célja az volt, hogy szakmai tanácskozást szervezzen hosszú távú fejlesztésekről. – Meghívtam a kormányzati szereplőket, a helyi vállalkozásokat, polgármestereket, a megyei önkormányzat, a kormányhivatal és az iparkamara képviselőjét, hogy ne csak négy évre tervezzünk. Úgy gondolom, hogy Miskolc, Borsod megye és a régió rendkívüli természeti adottságokkal rendelkezik, amiket kihasználva és az emberek munkájára alapozva egy olyan jövőt és biztos környezetet tudunk kialakítani, amiben mindenki jól érzi magát. Ehhez át kell lépni a határokon – mondta Csöbör Katalin, aki ezzel arra utalt, hogy például a Sajószentpétert elkerülő út ugyanolyan fontos a Borsod 1-es számú választókerületének is, mint a sajószentpéteri körzetnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat