2020. július 09. Lukrécia
Hogy mik vannak: telefonon keresztül vezettek le egy szülést Miskolcon!
Országos Mentőszolgálat
|
2018. szeptember 13. 21:49
|
frissítve: 2018. szeptember 16. 09:11
Telefonon keresztül vezette le élete első szülését egy fiatal miskolci mentőápolónő, aki idén nyáron kezdte meg szolgálatát a miskolci mentésirányításon. A napokban pedig rögtön egy különösen nehéz helyzetet kellett megoldania: egy pánikban lévő édesanya hívta, akinél nagyon hirtelen indult meg a szülés: nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint "fiatal bajtársnőnk irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet" – írta a mentőszolgálat.

mentok.jpg

Fotó: Országos Mentőszolgálat

- Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot – mondta az esetről a mentőápolónő, aki elmondása szerint maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Éppen ekkor érkeztek ki a mentősök is, akik ellátták az egészséges babát és édesanyját, majd stabil állapotban szállították őket kórházba.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat