Lantos Ottó, a Miskolci Agrokultúra Kft. kereskedelmi vezetője portálunknak elmondta: különösen büszkék rá, hogy a tavalyi év után idén, a teljesen új összetételű zsűri ismét méltónak találta a különdíjra a tradicionális recept alapján készült, történelmi ínyencséget. A kolbászfesztiválon minden résztvevő csapat saját maga készíti el a helyszínen azt a terméket, amellyel részt vesz a versenyben.
A szükséges húst a szervezők biztosítják, a fűszereket a versenyzők adják hozzá. A Miskolc Holding és az Agrokultúra Kft. csapata is a helyszínen készítette el a Miskolci Ínyenc kolbászt, amely a tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy sikert aratott – mind a zsűri, mind a közönség körében.
A csapat tagja volt többek között Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. Igazgató Tanácsának elnöke, Szeleczky Zsuzsa, a Miskolc Holding Zrt. Igazgató Tanácsának tagja, Buséter Béla, a Miskolc Holding Zrt. könyvvizsgálója, és Lantos Ottó, a Miskolci Agrokultúra Kft. kereskedelmi vezetője.
Mint ismeretes, a múlt évi fesztiválon Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is meglátogatta a miskolci csapatot, érdeklődött a helyi különlegességek iránt, és nagyon ízlett neki a hagyományos recept alapján készült, ú Miskolczi kolbász. A fesztivál emlékére akkor postai bélyeg is készült, melyen a vidékfejlesztési miniszterrel készült közös képen szerepelt a miskolci csapat.