2019. április 20. Tivadar
Íme az eredmény: megvannak az I. Adventi Kórusverseny győztesei (Képgalériával)
Muntyán Bernadett
|
2018. december 19. 17:50
|
frissítve: 2018. december 24. 10:43
Szerda délután már az elődöntők legjobbjai mérték össze tudásukat az Éneklő Fenyőn. A Kórusverseny döntőjének dallamai zengték be a Szent István teret - az általános iskolai kategóriában kettő, a középiskolai kategóriában ugyancsak kettő, felnőtt kategóriában pedig három kórus mérte össze (ének)tudását.

Mint ismert, idén először, az Advent Miskolc programkínálata színvonalas kórusversennyel bővült. Mivel a miskolci advent középpontjában a közösségek állnak, így három – általános iskolai, középiskolai és felnőtt – kategóriában hirdették meg a versenyt, amelyre Miskolcról és az egész megyéből jelentkeztek énekkarok. A versenyzők az Éneklő Fenyőn adták elő produkcióikat: szerda délután már a legjobbak mérkőzték meg, és kihirdették a kategóriák győzteseit is.

Általános iskolai kategóriában a Fráter Schola Viridis és a Jólhangzik, a Görömbölyi Általános Iskola kórusa mérte össze tudását. A zsűri döntése alapján az első helyezett a Fráter Schola Viridis énekkara lett. Középiskolai kategóriában a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium két kórusa versenyzett az első helyért: a Magis Kórus, és a Fényi Kamarakórus. A kategória győztese a zsűri döntése alapján, a Fényi Kamarakórus lett.

adventi_korusverseny_donto_181219ml_22.jpg

A felnőtt kategória döntőjébe a Scola Cantorum Miskolciensis, a Szikszói Közmunkások Kórusa, és a Miskolctapolcai Kerek Kórus énekelte be magát, azonban a szerdai döntőbe csak a Miskolctapolcai Kerek Kórus tudott eljönni. A zsűri döntése alapján a miskolctapolcai kórus nyerte a kategória első díját, a másik két kórus közül, pedig - visszahallgatva korábbi produkcióikat –, később döntik el, ki lesz a második, illetve a harmadik helyezett.

adventi_korusverseny_donto_181219ml_29.jpg

A zsűri olyan rangos szakértőkből áll, mint Mócz Ferenc, a szervező Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány kurátora, az Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott igazgatója, Szászné Pónus Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója, illetve Fehér János, a Filharmónia Magyarország miskolci régióvezetője. Az emlékplaketteket Kiss János, Miskolc város alpolgármestere, és a zsűri tagjai adták át.

adventi_korusverseny_donto_181219ml_39.jpg

Az első helyezettek vasárnap délután, a Szent István téren lépnek majd fel, amikor az utolsó gyertya is meggyulad Miskolc adventi koszorúján. A nevezésekből befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel, a szervező alapítvány a Koraszülött-Újszülöttpatológiai osztályt és dolgozóit, valamint a koraszülöttek és újszülöttek szállítását, mentését végző Segíts Élni Alapítványt támogatja majd, műszerekkel, eszközökkel, oktatási hozzájárulással.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat