2024. március 02. Lujza
Indul az ARAGO-DVTK tanulmányi ösztöndíj program
minap.hu
|
2018. június 15. 16:06
|
frissítve: 2018. június 17. 09:39
Tanulmányi ösztöndíj programot indít az ARAGO Zrt. és a DVTK a Miskolcon tanuló tehetséges középiskolások számára. A programról pénteken reggel tartottak sajtótájékoztatót az érintettek.

dvtk_osztondij_180615ml_10.jpg

Mint elhangzott, a DVTK többségi tulajdonosa számára kiemelten fontos a jövő nemzedékének fejlődése, ezért az utánpótlás-nevelés kiemelt jelentőségű a klubon belül működő valamennyi sportág életében. Az ARAGO Zrt. fontosnak tartja a sport mellett az élet egyéb területein sikeres tehetségek gondozását is, ezért ARAGO-DVTK elnevezéssel tanulmányi ösztöndíj programot indít a matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Miskolcon tanuló középiskolások számára.

dvtk_osztondij_180615ml_15.jpg

A programban Miskolc mind az öt állami fenntartású gimnáziuma (Avasi Gimnázium, Diósgyőri Gimnázium, Földes Ferenc Gimnázium, Herman Ottó Gimnázium, Zrínyi Ilona Gimnázium) részt vesz. Az iskolák szaktanárai által javasolt 60 tehetséges középiskolás fiatal havonta 25-40 ezer forintos ösztöndíjban részesül, emellett heti 2 speciális felkészítő órán vehetnek részt matematika és fizika tantárgyból, elősegítendő a diákok minél eredményesebb OKTV és diákolimpiai szereplését is. Mivel a jó sportolók számára ugyanolyan fontos a tanulás, mint a jó tanulók számára a rendszeres testmozgás, ezért külön sportolási lehetőséget biztosít számukra a DVTK a klub keretein belül művelhető sportágakban. Mindemellett valamennyi ösztöndíjban részesülő tanuló a DVTK labdarúgócsapatának hazai mérkőzéseire szóló éves bérletet kap ajándékba.

dvtk_osztondij_180615ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

A programhoz szakmai partnerként csatlakozik a Miskolci Egyetem, amely kiemelt figyelemmel kíséri a diákok előmenetelét. Ezen túl kidolgozás alatt áll a ME-DVTK sportösztöndíj program, a DVTK egyetemista, és Miskolci Egyetemre felvételizni kívánó sportolói számára.

Az ösztöndíjat odaítélő bizottság tagjai: Csöbör Katalin (országgyűlési képviselő), Deák Csaba (kancellár, Miskolci Egyetem), Leisztinger Tamás (elnök, ARAGO Zrt.), Sántha Gergely (ügyvezető, Borsodsport Invest Kft., Diósgyőr FC Kft.).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat