2020. április 06. Vilmos, Bíborka
Ismét dübörgött lelkünkben a Szikla
Parai Roland
|
2016. szeptember 17. 10:05
|
frissítve: 2018. november 08. 13:04
Húsz év elteltével leszedettük a rozsdás lakatokat a lillafüredi Szikla kapuiról, hogy újra bevegyük az egykori katonai létesítmény legmélyebb bugyrait.

A mostani 35-40-es korosztályból talán még sokan emlékeznek a 90-es években, a Palotaszálló szomszédságában működő Revolution diszkóra, ami nem csak Miskolc, de bátran kijelenthetjük, hogy Magyarország egyik legextrémebb szórakozóhelyének számított abban az időben.

szikla_1.jpg

A rendszerváltás utáni hurrá optimizmus lázában fiatalok ezrei szórakoztak hétvégente a két rezidens lemezlovas, Dj Tócsa és Dj Szücsi mixeire a Sziklában, ami már jó ideje magába zárva őrzi emlékeit.

szikla_3.jpg

Most, húsz év elteltével leszedettük a rozsdás lakatokat a lillafüredi hegyoldalba vájt légvédelmi bunker kapuiról, hogy újra bevegyük az egykori katonai létesítmény legmélyebb bugyrait. A hiánypótló időutazásra nem is találhattunk volna jobb kalauzt, mint a diszkó egykori alapítóját.

szikla_4.jpg

Zsámboki Ádám jól ismeri a Sziklát, hiszen katona éveinek egy részét is ott töltötte, így az első sorból láthatta, ahogy a Magyar Honvédség felszámolja a bunkert, ami néhány évvel később az ő vezényletével már Revolution diszkó néven vált ismerté, és ahol olyan talpalávalók csendültek fel, mint az alábbi egyvelegben:

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat