2024. július 24. Kinga, Kincső
Ismét tarolt a miskolci cipész
minap.hu
|
2016. február 18. 10:55
|
frissítve: 2016. február 19. 10:20
A háromévente Wiesbadenben megrendezett Eb-n Kovács Attila miskolci cipészmester ismét hatalmas sikert aratott: három aranyérmet, sőt, „A világ legjobb cipője” díjat is elnyerte.

      Immár 14. alkalommal rendezték meg a németországi Wiesbadenben a Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságát, melyre a cipészek saját kezűleg, az ötlettől a megvalósításig, hagyományos kézműves technológiával készített cipőkkel pályázhattak.

cipesz_kovacsattila_130327ml_11.jpg

Kovács Attila ismét tarolt az Eb-n. Minap-archív fotó: Mocsári László

A wiesbadeni versenyen a magyar cipészmester, Kovács Attila munkái bizonyultak a legjobbaknak: a kiosztandó hat aranyéremből hármat is elnyert a miskolci cipész, sőt „A világ legjobb cipője” címet is kiérdemelte mindhárom munkájával.

A harmadik generációs magyar cipész 2013-ban is eredményesen szerepelt a világon egyedülálló versenyen: akkor három arany- és egy bronzérmet, továbbá két különdíjat nyert.

cipesz_kovacsattila_130327ml_19.jpg

A korábban megszerzett díjakkal

Kovács Attila ezzel kétségtelenül a cipészek európai bajnoksága történetének legeredményesebb versenyzője. Mint korábban portálunk is beszámolt róla, a 2013-as Európa-bajnokságon is kitűnően szerepelt a miskolci cipészmester: a díjátadóról 3 arany és 1 bronzéremmel térhetett haza, valamint a legnagyobb elismerésként a női és a férficipő kategóriában is megszerezte a különdíjat.

Az idei díjátadó gála március közepén lesz.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat