2024. március 02. Lujza
Jó a Jókain! – A helyiek igényeire szabva
Kujan István
|
2019. február 25. 11:39
|
frissítve: 2019. február 26. 20:55
A Jókai városrész lakóinak igényeit messzemenőkig figyelembe véve szervez programokat a Háromkő egyesület, a hétvégén például a Csodamalom Bábszínházban jártak a családok.

Jerney Péter, a Háromkő Ifjúsági Természetjáró és Kulturális Egyesület elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, céljuk a Jókai városrész lakóinak összehozása, a közösség fejlesztése, a helyi identitás erősítése.

jo_a_jokain_190223_vcs_08.jpg

Fotó: Végh Csaba

Megtudtuk, hogy Miskolc városa uniós pályázaton nyert forrást Helyi identitás és kohézió erősítése című TOP-projekt keretében. A programok 18 településrészben valósulnak meg, ezek közül 4-ben – a Vörösmarty városrészben, a Győri kapuban, a Vasgyárban és a Jókain – civil szervezetek működnek közre.

joajokain_190223_1.jpg

– Egyesületünknek erős a kötődése a Jókaihoz: itt van a székhelyünk, jól ismerjük a helyiek igényeit, és az itt található I. világháborús temetőt is immár 15 éve gondozzuk – húzza alá az egyesületi elnök.

joajokain_190223_2.jpg

Jerney Péter a program kapcsán hangsúlyozza: olyan programokat szerveznek, amiket a helyiek szeretnének; az ötlet a lakosoké, a megvalósítás pedig az egyesület feladata.

jo_a_jokain_190223_vcs_10.jpg

– Így merült fel egy lakossági fórumon a családok részéről, hogy tegyünk egy látogatás a Csodamalom Bábszínházba. Most, szombaton egy zseniális előadást láthattunk A hiú hóember címmel – mondja, majd hozzáteszi: tartottak kézművesfoglalkozást, majd egy jókai bablevessel vártak mindenkit. – A programnak – melyet Kiss János alpolgármester is meglátogatott – az anyukák kérésére minden bizonnyal lesz folytatása, hiszen mint mondtam, rezonálunk a helyiek igényeire.

jo_a_jokain_190223_vcs_01.jpg

A Helyi identitás és kohézió erősítése című TOP-projekten belül – melyre mintegy 540 millió forintot nyert el az önkormányzat – megvalósuló Jó a Jókain! című hároméves projekt keretében rendezték meg egyébként a tavalyi CineFesten az Apolló-mozis vetítést. De szerveztek már kvízesteket, társasjátékklubokat, illetve a mostanihoz hasonló nagyobb akcióik is voltak már. A tervek szerint lesznek még közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési és sportprogramok a következő időszakban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat