2019. május 21. Konstantin
Juncker: Tiszteletet követelek!
mandiner.hu
|
2018. július 19. 10:14
|
frissítve: 2018. július 21. 09:10
Nem vette jó néven a NATO-csúcson való részegségét firtató kérdéseket az Európai Bizottság elnöke, kiosztotta az újságírókat.

Tiszteletet kért az újságíróktól szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, miután azok azt kérdezték tőle, hogy a múlt heti NATO-csúcson részeg volt-e, mikor az állam- és kormányfők társaságában bicegett és puszilgatta őket.

Az erről szóló videó vírusszerűen futott végig az interneten – mi is beszámoltunk róla –, Juncker szóvivője azonban ízléstelennek minősítette az elnök részegségét illető vádakat, mondván, hogy Junckert ülőideg-zsába (isiász) gyötri.

Nem

Most a Bizottság elnöke ismét visszautasította állítólagos részegségét, és újfent az isiászra hivatkozott: „Vannak egészségügyi problémáim, de ezek csak rám tartoznak” – mondta Juncker a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy „le volt nyűgözve”, mennyien érdeklődnek egészségi állapota iránt. 

Leszögezte: „vannak fontosabb dolgok is, melyekre az egészségügyi állapotom helyett összpontosíthatnánk”.

Ezek után „tiszteletet” követelt az újságíróktól: ezzel többek között az osztrák Szabadságpárt képviselőjére, Harald Vilimskyre utalva, aki Juncker azonnali lemondását követelte az incidens után.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat