2024. augusztus 30. Rózsa
Kánikulában főzni se jó – vannak ételek, amikhez nem kell tűz
mindmegette.hu/minap.hu
|
2015. július 06. 13:24
|
frissítve: 2015. július 08. 14:10
Nem fogyaszt gázt vagy áramot, és nem emeli több fokkal a lakás hőmérsékletét, ha olyan ételt készít, amit gyakorlatilag főzni sem kell. Ilyen recepteket válogattunk.

andaluz.jpg

Andalúz vegyes zöldsaláta

Hozzávalók:

1 fejes saláta

1 közepes kígyóuborka

1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika

1 lilahagyma

1 narancs

10 dkg juhsajt

olajbogyó

friss citromlé (kb. 4 evőkanálnyi)

ugyanennyi olívaolaj

feketebors

Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük citromos olívaolajjal.

k_ceklasalata.jpg

Zöldséges céklasaláta

Hozzávalók:

1-1 öklömnyi zellergumó és nyers cékla (egyenként 25-30 dkg)

1 nagy szál sárgarépa

1 citrom leve

3 evőkanál olaj

1 evőkanál mustár

1 mokkáskanálnyi törött feketebors

ízlés szerint só

pici cukor

25 dkg mini mozzarella sajt

Az összes zöldséget az almareszelő durva fokán lereszeljük.  A mártásához az olajat simára keverjük a citromlével és mustárral, majd megsózzuk, megborsozzuk és kevés cukorral ízesítjük. A zöldségeket összekeverjük a mártással és fél napra hűtőbe tesszük a kész salátát, hogy az ízei összeérjenek.

k_marcipanhab-meggyel_n.jpg

Marcipánhab meggyel

Hozzávalók:

30 dkg meggy

1 dl rum (gyerekeknek aroma)

1 teáskanál étkezési keményítő

15 dkg marcipán

25 dkg mascarpone

2 dl tejszín

1 csomag vaníliás cukor

porcukor ízlés szerint

A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Leöntjük rummal (esetleg aromával) és néhány órát állni hagyjuk. A marcipánt lereszeljük, összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Alaposan kikeverjük, majd beletesszük a felvert tejszínhabot. A meggyet kevés porcukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pici vízzel elkevert keményítőt, sűrűsödésig kevergetjük, majd hűlni hagyjuk. A marcipánhabot a meggyel rétegezve kelyhekbe kanalazzuk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat