2019. május 21. Konstantin
Kapitányi elismerés a miskolci úszósportnak
minap.hu
|
2018. július 19. 10:59
|
frissítve: 2018. július 25. 09:58
Rendkívül elismerően nyilatkozott a miskolci úszósportról Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) utánpótlás szövetségi kapitánya, aki a július 11-14. között megrendezett III. Cápa Országos Bajnokság utolsó, szombati versenynapjára látogatott el a Kemény Dénes Városi Sportuszodába.

A 85 egyesület közül a rendező, egyben házigazda MVSI az előkelő ötödik helyet foglalta el a pontversenyben. Tulipán Bence címvédése 200 m pillangón és a további tíz érem azt bizonyítja, hogy napjainkban jó úton jár a miskolci úszósport.

petrov_ivan_uszas.jpg

Hölcz Péter (balról), Petrov Iván és Sajgó László a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Fotó: Kamarás Péter

A 2009-ben átadott, kiváló adottságokkal rendelkező Kemény Dénes Városi Sportuszoda dacára a miskolci úszósport egy ideig stagnált, most azonban egyértelmű jelei vannak: jó kezekbe került a szakma – fogalmazott Petrov Iván, a MÚSZ utánpótlás szövetségi kapitánya. – Egy fiatal, ambíciókkal teli edző, Sajgó László kapta meg a marsallbotot. Vezetőedzőként az ő lelkesedése adhat szárnyakat a Miskolci VSI-nek. Mindezt Hölcz Péter szakedző évtizedes tapasztalata, s frissen elnyert régióvezetői pozíciója erősíti. Úgy gondolom, az elmúlt két év kiugró eredményei mellett, mely Vécsei Réka és Sztankovics Anna nevéhez köthető, még fontosabb, hogy a szisztematikus utánpótlás nevelő munka is beérni látszik, elég csak a most befejeződött miskolci Cápa Országos Bajnokság jegyzőkönyvére tekinteni. Miskolc számára tehát az utánpótlás nem kérdés, fiatal, lelkes edző, aki motivált versenyzőkkel, felkészült kollégákkal és kiváló szülői gárdával megtámogatva nagy dolgokra lehet képes.

– Mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy Miskolc városa nemcsak az MVSI és annak úszó szakosztályának támogatásával, hanem az országos bajnokságok megrendezésével is komoly szerepet vállal sportágunkban – folytatta a Győrben élő sportvezető. – Remélem, még sok-sok évig kitartanak mellettünk! Ez nemcsak nemes gesztus, de óriási segítség a Magyar Úszó Szövetségnek, amiért rendkívül hálásak vagyunk a városvezetésnek. A bajnokságok ugyanakkor nagyszerű szakmai kihívást kínálnak a helyi, rutinos rendezőgárdának, amely Hölcz Péter irányításával egyre több fiatalt épít be versenybírói gárdába. Végezetül, kívánok az MVSI elhivatott csapatának a jövőben erőt, az elvégzendő munkához, hitet, a kilátástalannak tűnő szituációkhoz, türelmet, a mindig lelkes szülőkhöz és szeretetet, a fiatalokkal való munkához.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat