2019. június 19. Gyárfás
Kétnapos Hongkongi Filmnapok a CineFesten
Muntyán Bernadett
|
2018. szeptember 18. 18:14
|
frissítve: 2018. szeptember 21. 12:10
A tavalyi Hongkongi Filmnapoknak olyan nagy sikere volt a fesztiválon, hogy a CineFest és a berlini iroda úgy döntött, nemcsak folytatják az együttműködést, de bővítik is azt: idén nem csupán filmvetítések, de szakmai programok is lesznek, ahol a vizuális effekteken lesz a fókusz. A Hongkongi Filmnapok kedd délután kezdődött Wong Kar-wai A nagymester című filmjével, az Uránia teremben.

A Hongkongi Filmfejlesztési Tanács elnöke, Ma Fung Kwok köszöntötte a Jameson CineFest résztvevőit: „ez a film sokkal több egy egyszerű kung fu filmnél” – emelte ki, majd hozzátette, a rendező művészi módon mutatja be a harcművészet mozgását.

cinefest_honkongi_180918ml_2.jpg

A Hongkongi Gazdasági és Kereskedelmi Iroda igazgatója, Bill Li úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy idén már másodszor hozhatják el szakembereiket a CineFestre. – Ez egy rendkívüli lehetőség arra, hogy eszmét cseréljenek a fesztivál során – hangoztatta. Mint mondta, a tapasztalatokon kívül a másik ország kultúrájával is megismerkedhetnek. 

Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője portálunknak elmondta, Miskolc és a CineFest Filmfesztivál célul tűzte ki, hogy különböző, távoli kultúrákból is elérhetővé tesz a közönség számára olyan alkotásokat, amelyekre egyébként kevesebb esély lenne. – A Hongkongi Filmnapok is ennek a jegyében született – fogalmazott.

cinefest_honkongi_180918ml_7.jpg

2017-ben először mutatkozott be Hongkong filmművészete a CineFest közönségének. Az akkor megrendezett Hongkongi Filmnapokat a berlini székhelyű Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO) támogatta. A tavalyi programnak olyan nagy sikere volt a fesztiválon, hogy a CineFest és a berlini iroda úgy döntött, nemcsak folytatják az együttműködést, de bővítik is azt: idén így nem csupán filmvetítések, de szakmai programok is lesznek, ahol a vizuális effekteken lesz a fókusz. A téma a filmválasztást is meghatározza: a Hongkongi Filmnapok kínálatába idén olyan filmek kerültek, amelyek alapját a speciális látványvilág és a vizuális effektek erős jelenléte adja: 

  • Szeptember 18: A nagymester/The Grandmaster (2013, dir.: Wong Kar-wai).
  • Szeptember 19: Nincs választás/Paradox (2017, dir.: Wilson Yip).

A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál bemutatja:

  • Szeptember 21: A boldogtalanság művészete (GIRLS ALWAYS HAPPY) (versenyfilm),
  • Szeptember 21: Az árnyak ellen (KILL THE SHADOW),
  • Szeptember 19: SHE.
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat